Den gode eksamen.

Læserbrev:

Den gode eksamen

Den 5/2 gik regeringen ud sammen med samtlige partier med en aftale, om hvordan eksamenerne til sommer skal håndteres.

Jeg går til dagligt på Høng Gymnasium og HF, hvor jeg læser til en almindelig studentereksamen. Jeg modtager derfor, ligesom alle andre gymnasieelever i Danmark, digital undervisning i disse dage, da min skole er lukket ned på baggrund af den nuværende coronasituation.
Grundet denne specielle måde vores lærere er blevet nødsaget til at undervise os på, er det meget svært for flere af dem at kunne give os, elever, det faglige udbytte i timerne, de ellers gerne vil.

Nedlukningen påvirker vores faglige indhold i undervisningen, og det er politikkerne på Christiansborg godt klar over. De har derfor indgået en aftale, hvor rammerne for eksamenerne til sommer bliver noget anderledes, end hvad de plejer at være.

Gymnasieelever, der ikke går i 3.g, skal blot trække en mundtlig eksamen og gå op til den.

3.g skal op i fire prøver, hvor prøvefagene alle er på A-niveau.

Jeg er selv ret tilfreds med denne løsning. På denne måde kan vi, elever, stadigvæk opleve det at gå til eksamen, hvor vi skal vise, hvad vi kan. Dog bliver der stadigvæk taget hensyn til, at vi ikke har haft de rette foranstaltninger til at være klar til den normale eksamensomgang.
Denne aftale består virkelig af det bedste fra begge verdener.

Jeg mener dog også, at en anden ting burde være blevet gjort klart i aftalen. Hvis nedlukningen fortsætter længe endnu, skal digitale eksamener ikke komme på tegnebrættet.

Den digitale undervisning er en nødløsning, for vi skal stadigvæk lære noget, selvom vi ikke kan komme på skolen. Jeg har en meget stor respekt for det arbejde mine lærere lægger for dagen, for det er på ingen måde almindeligt, at de, som undervisere, skal nå ind til os med læring på den anden side af en skærm. Det er svært, at få det til at fungere, men jeg ser det sådan, at det er lykkes at skabe en udmærket skoledag.

Dog tror jeg ikke, at det ville fungere lige så godt, hvis skærmen skulle erstatte det grønne bord.

Ens eget hjem kan på ingen måde erstatte et klasselokale, når man skal til eksamen. I hjemmet er der ofte uro og dårligere omstændigheder til at komme igennem en eksamen, og jeg tror mange vil få det meget sværere ved at gennemføre sådan en prøve.

Der er også det ved eksamener, at de godt kan undværes. Det kunne vi se sidste sommer, da eksamenerne faktisk blev aflyst, grundet virussens indtagen af vores hverdag på skolen.

Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis prøverne igen skulle aflyses. Jeg tror dog, at vi er bedre tjent med aflyste eksamener frem for digitale.

Mit håb er derfor, at politikerne beslutter, at hvis nedlukningen af gymnasierne fortsætter i lang tid endnu, så vil eksamenerne hellere blive aflyst frem for digitaliseret.

Steffen Bagger

Elevrådsformand på Høng Gymnasium og HF

Byrådskandidat for Socialdemokratiet i Kalundborg

Hovedgaden 2, 4270 Høng

 

 

Del