Den første socialansvarlige butik i byen

Forretningen har via Y´Camp hyret fritidsjobberen Anne, som arbejder i butikken hver torsdag eftermiddag.

Den første socialansvarlige butik i byen
Over en kop hyggelig kaffe i Teksturs sofa fik Christine Søvsø lejlighed til at spørge ind til virksomhedspraktik og småjob. På billedet ses også virksomhedskonsulent Helle Damkær Winther, virksomhedskonsulent Gitte Møller og Per Kjærerichsen fra Y´Camp. Privatfoto

Torsdag fik Tekstur som den første butik i Kalundborg sat varemærket ”Vi tager socialt ansvar” i butiksdøren.

Med Varemærket synligt kan alle kunder se, at Christine Søvsø, indehaver af Tekstur aktivt bidrager til opfyldelse af Vores Kalundborgs rammeaftale med Socialøkonomikalundborg. Dermed køber man som kunde også social ansvarlighed, når man handler tøj i forretningen.

Den Socialøkonomiske rammeaftale blev underskrevet den 3. marts i år ved en reception i Kino Den Blå Engel. Med aftalen kan butikkerne løfte socialt ansvar ved at lave et samarbejde med en socialøkonomisk virksomhed. Butikkerne kan også indgå et samarbejde med Jobcenter Kalundborg om at oprette praktikpladser og småjob.

Tekstur har valgt at arbejde sammen med den socialøkonomiske virksomhed Y´Camp, som formidler fritidsjob til unge. Forretningen har via Y´Camp hyret fritidsjobberen Anne, som arbejder i butikken hver torsdag eftermiddag. Anne starter med at løse opgaver som udpakning og dampning af tøjet, inden det kommer i butikken. Senere er det tanken, at Anne også læres op i kundebetjening og salg i butikken.

Ved at benytte sig af en fritids jobber fra Y´Camp skal butikken ikke selv slås med administration og lønindberetning – alt det klarer Y´Camp. Christine Søvsø supplerer med, at netop det at blive fri for det administrative var udslagsgivende for hendes valg af Y´Camp som samarbejdspartner. Der hvor jeg er nu, foretrækker jeg at modtage en faktura udtaler Christine Søvsø.

Workinkalundborg, som er den nye rekrutteringsindsats i Kalundborg Kommune, deltog med 2 virksomhedskonsulenter.

-Vi samler erfaring i dag, til vi i den kommende tid skal rundt og besøge alle Vores Kalundborgs medlemsbutikker, siger virksomhedskonsulent Helle Damkær Winther, og fortsætter, -Workinkalundborg skal understøtte rekrutteringen bredt i Kalundborg Kommune. Som et led her i er der både et internationalt, et nationalt og lokalt spor, som skal sikre arbejdskraft til området. Den socialøkonomiske rammeaftale med Vores Kalundborg er integreret i det lokale rekrutteringsspor, som understøtter vores lokale ledige tilbage i job, slutter Helle Damkær Winther.

Del