Den første pointspurt afgøres i Kalundborg

Når professionelle cykelryttere deltager i verdens største cykelløb, kæmper de om fire Tour de France-trøjer. I Kalundborg er det den grønne trøje, der er på spil.

Den første pointspurt afgøres i Kalundborg
Cathrine Sinding, projektleder for Tour de France i Kalundborg Kommune, i den grønne pointtrøje sammen med borgmester Martin Damm i ladcyklen, fanget i Elmegade da Kalundborg Kommune lavede et event sidste år for at markere, at der var et år til Tour de France, nu er der kun få dage. Arkivfoto: jens Nielsen

kontakt@tv-kalundborg.dk

Den første pointspurt i kampen om den grønne Tour de France-trøje afgøres i Kalundborg.

Til årets store Tour de France cykelløb er der 176 cykelryttere, som kæmper om titlen ’Vinder af Tour de France 2022’. Rytterne konkurrerer samtidig om fire unikke Tour de France-trøjer, bl.a. den grønne pointtrøje.

Den første pointspurt i kampen om den ultimative anerkendelse for en sprinter afgøres i Kalundborg. Når klokken slår 15:20 lørdag den 2. juli 2022 bliver det et spændende øjeblik på Elmegade i Kalundborg ud for Café Hangover. Her bliver vinderen af den første pointspurt i kampen om den grønne Tour de France-trøje fundet. Det giver anledning til en stor festdag på pladsen.

”Det faktum, at verdens største cykelløb kører gennem Kalundborg Kommune, er i sig selv en stor begivenhed. Vi har været ekstra heldige, at den første pointspurt i kampen om den grønne trøje, bliver afgjort lige her i Kalundborg. Der er faktisk kun én anden dansk kommune, som også har fået fornøjelsen af at være vært for en pointspurt. Så jeg glæder mig vildt meget til at følge med og se afgørelsen,” siger Martin Damm borgmester i Kalundborg Kommune.

En ud af fire pointtrøjer

Når professionelle cykelryttere deltager i verdens største cykelløb, kæmper de om fire Tour de France-trøjer. I Kalundborg er det den grønne trøje, der er på spil.

Tour de France består af flere forskellige konkurrencer, der tilsammen skaber cykelløbets helhed. De forskellige konkurrencer er blandt andet det samlede ’klassement’ (stilling), pointkonkurrencen, bjergkonkurrencen og ungdomskonkurrencen.

I forbindelse med de fire nævnte konkurrencer kæmper de 176 cykelryttere om fire unikke pointtrøjer, som er den gule, den grønne, den prikkede og den hvide trøje. De specielle trøjer gives til den rytter, der fører løbet, eller på andre måder gør sig bemærket undervejs. Den rytter, der fører løbet, får lov til at køre i den gule førertrøje. Og dét er en stor drøm for alle cykelryttere at få lov til at bære førertrøjen.

Den grønne trøje udleveres i forbindelse med pointkonkurrencen, som har fokus på sprint. Den bæres af den rytter, som samler flest point i sprinterne. Det er dermed den mest prestigiøse trøje for en sprinter, og enhver sprinter drømmer om at bære den eftertragtede farve i Paris.

Den prikkede trøje bæres af den rytter, der klarer sig bedst i bjergene, og sidst men ikke mindst bæres den hvide trøje af den bedste unge rytter i feltet.

Fakta

  • Tour de France skydes i gang for første gang i Danmark juli 2022.
  • Ruten gennem Danmark er fordelt på tre etaper, som finder sted fra den 1. juli til 3. juli.
  • Lørdag den 2. juli 2022 ruller rytterne sig ud på 2. etape, som starter i Roskilde, fortsætter gennem Holbæk, Kalundborg, Korsør og slutter i Nyborg.
  • Det bliver en 52 kilometer lang tur gennem Kalundborg Kommune.
  • Tour de France-ruten i Kalundborg Kommune bliver helt spærret fra kl. 11-17.
  • Læs mere på www.kalundborg.dk/cykelløb

Del