Den er smart og skiller sig ud

Designet skilte vandene, men projektet lykkedes. C-HR blev en salgssucces og lokkede nye kunder til. Nu er Toyota klar med en helt ny C-HR.

Den er smart og skiller sig ud
Kenneth Bo Villumsen, afdelingsleder hos Autohallen i Kalundborg med den helt nye Toyota C-HR. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En helt ny Toyota C-HR ligner en konceptbil, der er sluppet ud i trafikken. Anden generation af den usædvanlige coupé-crossover er endnu mere skarptskåret og tilbyder flere nye motormuligheder inklusive en plugin-hybrid og firehjulstræk. Den kan lige nu opleves hos Toyota Autohallen i Kalundborg.

Der var mange, der spærrede øjnene op, da Toyota for syv år siden præsenterede C-HR. En sådan skarpskåret bil havde verden ikke helt set før. Og så en Toyota.

Designet skilte vandene, men projektet lykkedes. C-HR blev en salgssucces og lokkede nye kunder til.

Den helt nye C-HR byder på flere avancerede teknologier og for første gang med valget mellem tre forskellige drivlinjer i form af en 1.8-liters hybridudgave, en firehjulstrukket 2.0-liters hybridudgave samt en 2.0-liters plug-in hybridudgave - alle med Toyotas nye, forbedrede femte generation hybridteknologi.

Udover at det er første gang, at det er muligt at få C-HR som plug-in hybrid, er det også første gang, at man kan få modellen med firehjulstræk. Det kræver dog, at man vælger 2.0-liters hybridudgaven med 198 hestekræfter.

Sædebetræk af genbrugte plastflasker

Toyota har i udviklingen og produktionen af den nye C-HR haft stort fokus på at mindske den negative påvirkning af klimaet og miljøet og øge genbrug og genanvendelse. Bilen indeholder således dobbelt så meget genbrugsplast som sin forgænger, og over 100 forskellige dele er produceret ved brug af genbrugsplast. Selv sædebetrækket er fremstillet af genbrugte plastflasker.

Kofangerne er lavet af et nyt forfarvet harpiksmateriale, der forventes at reducere udledningen af CO2 med adskillige tons. Toyota har også indført en automatiseret lakeringsproces med vandbaseret lak samt et vegansk læderalternativ til rattet.

Andre tiltag inden for både design og teknologi er med til at mindske bilens klima­ og miljøaftryk. Bilens vægt er bl.a. reduceret ved brug af mere højstyrkestål og et helt nyt og innovativt panoramaglastag.

Den nye Toyota C-HR kan opleves hos Toyota Autohallen på Slagelsevej i Kalundborg 

Del