"De værdier som vi i 175 år har bygget vores land op omkring, det er der nogen som kæmper imod"

"hvis ikke det var fordi de var så voldsparate de mennesker der er med, så ville det jo minde om en mærkelig udgave af Olsen Banden, men det er folk som ødelægger vores samfund og det er os borgere som skal sige fra"

"De værdier som vi i 175 år har bygget vores land op omkring, det er der nogen som kæmper imod"
De to ministre fra SVM-regeringen, Jacob Jensen og Kaare Dybvad Bek, var i lighed med sidste år inviteret til at holde grundlovstaler på Lerchenborg Gods, som Venstre Kalundborg havde inviteret til. Her er det Jacob Jensen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Venstres Kommuneforening i Kalundborg havde i lighed med sidste år inviteret de to ministre, Jacob Jensen (V), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og Kaare Dybvad Bek (S), udlændinge- og integrationsminister, til at tale til Grundlovs arrangementet på Lerchenborg Gods. Arrangementet samlede lige omkring 100 deltagere.

De to ministre fra SVM-regeringen, Jacob Jensen og Kaare Dybvad Bek, var i lighed med sidste år inviteret til at holde grundlovstaler på Lerchenborg Gods, som Venstre Kalundborg havde inviteret til.

Knapt 100 deltagere var mødt op i de flotte omgivelser på Lerchenborg for at høre de to ministre tale.

Kaare Dybvad Bek fik først ordet og i sin tale sagde han bl.a., ”Det jeg gerne vil tale om i dag er det med, at vores folkestyre kun virker hvis vi tror på det og lever efter det.

Der er nok mange af jer som har set dokumentaren Den Sorte Svane, der handler om ham her førtidspensionisten med det lange skæg. Det er folk i bunden af samfundet og det er folk i toppen af samfundet som er gået sammen om at snyde alle de andre. Han hvidvasker penge og snyder myndighederne, og hvis ikke det var fordi de var så voldsparate de mennesker der er med, så ville det jo minde om en mærkelig udgave af Olsen Banden, men det er folk som ødelægger vores samfund og det er os borgere som skal sige fra. Det er et billede på, at der er noget som ikke fungerer og hvor vi har været for dårlige til at gøre opmærksom på at man har et ansvar.”

Efter Kaare Dybvad Bek overtog Jacob Jensen mikrofon og talerstol.

”Grundlovsdag er jo en festdag på mange måder, det er demokratiets fødselsdag og det er noget vi skal fejre med maner.

Det er en hyggelig dag i dag, men det er der eftertanken kommer ind, at nok har vi i 175 år levet med en grundlov med muligheder, rettigheder og ansvar, men det er der rigtig mange mennesker i verden som ikke har. I dag sender jeg tankerne østover til vores gode venner i Ukraine, der kæmper med livet som indsats for at bevare deres identitet, deres land, deres frihed. Så det, at der er stater og bevægelser tæt på os som ikke skyr nogen midler for at bekæmpe det som vi tror på i vores del af verden, de værdier som vi i 175 år har bygget vores land op omkring, det er der nogen som kæmper imod, det er helt ufatteligt at forestille sig. Derfor er det også vigtigt, at vi støtter op om Ukrainernes kamp for frihed,” sagde Jacob Jensen til de fremmødte på Lerchenborg, og opfordrede alle til at afgive deres stemme til Europaparlamentsvalget på søndag.

Venstres nye EP-kandidat for hele Sjælland, Thorbern Alexander Klingert, var også på talerstolen til Grundlovs-arrangementet

Del