De første studerende klar til at rykke ind på Helix Lab

Kandidatstuderende fra tre danske universiteter skal arbejde på deres kandidatafhandling i Helix Lab, Campus Kalundborg, sammen med fire nationale virksomheder fra Kalundborg.

De første studerende klar til at rykke ind på Helix Lab Helix Lab på den nye vej Campus Kalundborg, er klar til at tage imod de første studerende. Foto: Nanna Uhrbrand Blume

Helix Labs bestyrelse har tildelt første runde af Helix Lab fellowships. De studerende starter januar 2022. I alt 12 kandidatstuderende fra tre danske universiteter skal arbejde på deres kandidatafhandling i Helix Lab, Campus Kalundborg, sammen med fire nationale virksomheder fra Kalundborg.

Universiteter og industrien har i fællesskab identificeret, modnet og beskrevet projektideer og har ansøgt om at komme i betragtning til den første runde af Helix Lab fellowships, oplyser Professionshøjskolen Absalon i en pressemeddelelse.

Mangfoldighed

"Vi er meget glade for at se, at en mangfoldig gruppe af studerende, universiteter og virksomheder, allerede i dette første år af Helix Lab-initiativet, har vist interesse for at gå sammen og benytte lejligheden til at samarbejde og ansøge om et Helix Lab Fellowship," siger Krist Gernaey, professor ved DTU Kemiteknik, og bestyrelsesformand for Helix Lab.

Første Helix Lab stipendier

Tirsdag den 12 oktober mødtes Helix Labs bestyrelsen for at vurdere og evaluere alle projekter og ansøgere til det allerførste år med kandidatstuderende på Helix Lab. På dette møde besluttede bestyrelsen, hvilket projekt og studerende der skulle tildeles et såkaldt Helix Lab Fellowship for første halvår af 2022, der skal gennemføre deres kandidatafhandling i tæt samarbejde med industrien i Kalundborg.

12 kandidatstuderende fra tre danske universiteter (SDU, DTU og AAU) vil gennemføre 10 forskellige samarbejdsprojekter sammen med fire forskellige virksomheder fra Kalundborg, herunder Novo Nordisk, Novozymes, Unibio og Chr. Hansen. 10 vejledere fra industrien og 13 universitetsvejledere vil støtte dem undervejs i deres specialearbejde.

Ny indsigt

Det er ikke kun de studerende, der har store forventninger til resultatet af samarbejdet. Dette gælder også for de involverede virksomheder.
"De godkendte projekter, som Novo Nordisk bliver medvejledere af, er alle eksplorative projekter. Vi ser meget frem til samarbejdet med de innovative studerende og deres universitetsvejledere. Vi forventer, at alle parter vil få ny indsigt i løbet af projektfasen. Og at resultatet af den forskning, som de studerende har udført, kan være medvirkende til at udvikle nye og bæredygtige produktionsprocesser og -teknologier", siger Michael Hallgren, Produktionsdirektør, Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg.

Klar til at byde studerende velkommen

"Vi er meget begejstrede for udsigten til, at den første gruppe studerende ankommer i begyndelsen af 2022. Allerede i de kommende uger vil vi invitere alle vejledere og studerende til Kalundborg for at igangsætte den mere detaljerede planlægning af samarbejdet, projekterne og de gratis boliger på Kalundborg Kollegium, som er en del af et Helix Lab Fellowship," fortæller Anette Birck, Director for Helix  Lab.
Hun slutter: "Vi vil gerne takke for alle ansøgningerne og ønske tillykke til alle de nye Helix Lab Fellows og vejledere, der bliver de første til at få tildelt et Helix Lab Fellowship.”

Se alle projekter

Link til overblik over de projekter, der er blevet tildelt et Helix Lab Fellowship.

Om Helix Lab

Helix Lab initiativet i Kalundborg er et forsknings- og uddannelsescenter, hvor kandidatstuderende fra universiteter i ind- og udland skal udføre deres kandidatafhandling i samarbejde med den lokale industri. De studerende tildeles et Helix Lab Fellowship, som bl.a. dækker en studiebolig i Kalundborg www.helixlab.dk

Del