De første Helix Lab fellows nogensinde

Helix Lab Fellow Jacob Lund Jensen flytter fra Aalborg til Kalundborg med sin kæreste og har netop købt hus i byen

De første Helix Lab fellows nogensinde De første Helix Lab fellows nærmer sig afslutningen på deres kandidatstudie. Flere har netop afleveret deres kandidatprojekter, og for andre er deadline lige oppeover. Ledere og supervisors fra industrien og universiteterne var derfor inviteret til en event, hvor fellows præsenterede deres forskningsresultater og satte ord på deres oplevelser som de første Helix Lab fellows nogensinde. privatfoto

De første Helix Lab fellows i Kalundborg nærmer sig afslutningen på deres kandidatstudie. Flere har netop afleveret deres kandidatprojekter, og for andre er deadline lige oppeover. Ledere og supervisors fra industrien og universiteterne var derfor inviteret til en event, hvor fellows præsenterede deres forskningsresultater og satte ord på deres oplevelser som de første Helix Lab fellows nogensinde. 

Før de studerende skulle præsentere deres resultater ved en gallery walk, var der bl.a. et oplæg fra to supervisors fra henholdsvis industri og universiteter.

Andreas Schack Fabricius, digitaliseringsarkitekt i Novozymes og supervisor for en Helix Lab fellow, lagde især vægt på de muligheder, som samarbejdet med de studerende giver:

”Rollen som supervisor for Helix Lab fellows er meget givende. Det er en rolle, jeg tager meget seriøst. Jeg bliver stolt, når jeg ser de resultater, min studerende har opnået. Desuden er det muligheden – med de faciliteter som Helix Lab har – for at eksperimentere, innovere og måske endda ’disrupte’. Det er meget motiverende.” 

Samarbejde og netværk

Simon Gregersen Echers, Assistant Professor på institut for kemi og biovidenskab på Aalborg Universitet,  og akademisk supervisor for en Helix Lab fellow, fremhævede især mulighederne for samarbejde og netværk:

”Helix Lab er en vigtig trædesten for endnu mere samarbejde og for endnu mere tværgående innovation. Netværksmuligheden i Helix Lab har været enestående. Når vi som universitet samarbejder med industrien i Kalundborg, får vi mulighed for at teste industriel relevans af vores forskning. Vi får muligheden for at gå fra milliliter i vores laboratorier til tons i industrien. Alle parter vinder: Virksomhederne får adgang til forskningskompetencer, nye ideer og innovation. De studerende får mulighed for at arbejde med anvendt forskning og får værdifuld indsigt i industrien”.

Job i industrien

Efter de forskellige oplæg uddelte Anette Birck diplomerne til klapsalver fra de fremmødte, og så var tiden inde til, at fellows skulle præsentere deres resultater, læring og oplevelser, mens de har været i Kalundborg. Flere kunne i øvrigt fortælle, at de allerede havde fået job i den lokale industri.

Fellow, Katrine Esmann Pedersen, fra SDU, fortæller:

”Min vejleder på universitetet foreslog mig at skrive speciale som Helix Lab Fellow, og det har virkelig givet mig mulighed for at komme tæt på virksomhederne og opleve, hvordan man arbejder som en ingeniør. Jeg har taget prøver helt ude i produktionen, og alle mine forsøg har jeg gennemført i Helix Labs nye laboratorier. Det kriblede faktisk for at få lov til at bruge udstyr, som vi ikke havde til rådighed på universitetet, og jeg har blandt andet brugt et oCelloScope i Helix Lab til at analysere krystaller som en del af mit speciale.”

Katrine har netop takket ja til et job hos Novo Nordisk i Kalundborg og glæder sig til at opleve, hvordan man arbejder i selve virksomheden, så hun får en fornemmelse af ingeniørlivet, og ikke mindst hvordan man arbejder i helt stor skala i industrien. 

Flytter til Kalundborg fra Aalborg

Helix Lab Fellow Jacob Lund Jensen har ligesom Katrine fået tilbudt job i Kalundborg, og med tre flotte tilbud på hånden er valget nu faldet på Novo Nordisk. Jacob flytter derfor fra Aalborg til Kalundborg med sin kæreste og har netop købt hus i byen:

”Jeg har boet i Aalborg hele mit liv, men jeg kan virkelig godt lide miljøet her i Kalundborg, hvor der er en rolig atmosfære, og man er tæt på vand, skov og natur. Det har været en rigtig fed mulighed at være Helix Lab Fellow her i Kalundborg. Jeg har haft specialesamarbejde med Unibio, og vores vejleder her har virkelig været god til at få os fellows inkorporeret i virksomheden undervejs. Samtidig har det været fedt at kunne eksperimentere i pilotskala i selve Helix Lab, da det gør skalérbarheden af vores projekt mere realistisk, både procesmæssigt og økonomisk, end hvad der havde været muligt i universitetets laboratorieskala”. 

Om Helix Lab

Helix Lab initiativet i Kalundborg er et forsknings- og uddannelsescenter, hvor kandidatstuderende fra universiteter i ind- og udland skal udføre deres kandidatafhandling i samarbejde med den lokale industri. De studerende tildeles et Helix Lab Fellowship, som bl.a. dækker en studiebolig i Kalundborg www.helixlab.dk

Del