De første beboere er flyttet ind

Allerede tidligt i forløbet har AP Ejendomme mødt en stor interesse for Kalundborg-boligerne, forklarer projektchefen.

De første beboere er flyttet ind
Projektchef i AP Ejendomme, Michala Velin, er meget tilfreds med, at de første beboere nu er begyndt at flytte ind i Munkesøhuse. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har afsluttet første etape af boligområdet Munkesøhuse, som selskabet har opført i Klosterparken i Kalundborg. De første beboere har nu fået nøglerne til boligerne. 

På trods af store protester fra en stor gruppe borgere som var modstander af boligprojektet, blev der i efteråret 2022 taget AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, første spadestik til selskabets boligområde, Munkesøhuse, i Klosterparken centralt i Kalundborg.

Nu under to år efter spadestikket blev taget, er de første beboere netop flyttet ind i boligerne, som AP Ejendomme for nylig har fået afleveret af totalentreprenøren 5E Byg. I alt opfører AP Ejendomme 97 boliger i Klosterparken. Første etape, hvor lejerne nu er begyndt at flytte ind, består af 71 boliger. Mens resten af boligerne er klar i løbet af juli.

Arkitema har tegnet Munkesøhuse-boligerne, der er fra 57 til 124 kvadratmeter. De 97 boliger er fordelt på syv punkthuse med cirka 8.800 etagemeter bolig. Fælles for boligerne er, at de enten har altaner eller terrasse med udsigt over Klosterparken. Flere af dem har udsigt til vandet og den fem-tårnede Vor Frue Kirke.

Projektchef i AP Ejendomme, Michala Velin, er meget tilfreds med, at de første beboere nu er begyndt at flytte ind i Munkesøhuse.

- Vi er meget glade for, at vi nu har kunnet overdrage nøglerne til de nye beboere i Munkesøhuse. Munkesøhuse er et boligområde, der på alle måder lever op til de forventninger, vi har haft, siden vi begyndte at arbejde med projektet. Vi har gjort os umage for at indpasse boligerne til omgivelserne, og vi føler os overbeviste om, at de nye beboere bliver meget tilfredse med at bo i Munkesøhuse, som med sin placering i centrum af Kalundborg gør det nemt at komme rundt i byen, fortæller Michala Velin.

Allerede tidligt i forløbet har AP Ejendomme mødt en stor interesse for Kalundborg-boligerne, forklarer projektchefen.

- Der har været en meget stor interesse for Munkesøhuse, og den interesse er kun steget i takt med, at opførelsen er kommet længere hen. Derfor er vi selvfølgelig også meget glade for, at stort set alle boligerne er udlejet. Vi valgte at udvikle Munkesøhuse, fordi Kalundborg er inde i en rivende udvikling, der har givet både flere borgere og virksomheder til kommunen, siger Michala Velin.

Del