”DDR-parkeringspladsen” bliver renoveret

"Vi gør det også for at støtte detailhandlen, for det der med at parkere godt og kunne finde op i Kordilgade, det har været efterspurgt, så nu synes vi, at det er ved at være på tide."

”DDR-parkeringspladsen” bliver renoveret
"DDR-Parkeringspladsen" bliver renoveret i 2024. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I en video fra den 4. november 2021, altså ca. to uger før kommunalvalget, står borgmester Martin Damm (V) på parkeringspladsen mellem Kordilgade og Bredgade i Kalundborg og fortæller, at nu skal det være slut med den gamle og slidte parkeringsplads, fordi den i høj grad trænger til at blive renoveret. Det løfte bliver nu en realitet i 2024.

”Det sidste løfte, vi vil komme med, og der er en grund til, at jeg står hernede på parkeringspladsen i Bredgade - den trænger til en renovering. Jeg tror ikke, at der har været flere borgerhenvendelser om andet… Folk falder i de grimme fliser på fortovene, det er ikke til at parkere, og det er ikke til at komme ind og ud herfra. Så vi vil simpelthen renovere parkeringspladsen, som jeg står ved nu. Vi gør det også for at støtte detailhandlen, for det der med at parkere godt og kunne finde op i Kordilgade, det har været efterspurgt, så nu synes vi, at det er ved at være på tide. De er ved at optage Carmen Curlers her i Kalundborg, og det er lige før, at parkeringspladsen hernede falder ind i samme tidslomme. Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt,” siger borgmesteren på en video på Venstres Facebookside.

Vi skal i gang

Jakob Beck Jensen (V) formand for Teknik- og miljøudvalget, fortæller, at projektet med at renovere den slidte parkeringsplads i midtbyen går i gang i 2024.

”Den bliver renoveret i år, der er sat ti mio. kr. af til projektet, og det skal vi se at få igangsat. Arbejdet bliver udført i 2024. Men det hele er jo en anlægsprioritering, den anlægsramme, som kommunerne har, skal jo gå op i en højere enhed.”

Parkeringspladsen har netop været et af de kritikpunkter, der har været fremme i debatten om handelslivet i Kalundborg – eller mangel på samme. Da mange netop har kritiseret, at den gamle og slidte parkeringsplads burde renoveres.

Går efter planen

Martin Damm fortæller, at det går efter planen, da der jo er et anlægsloft over, hvad man kan bruge hver år. Derfor har renoveringen af den meget slidte parkeringsplads måtte vente til 2024.

”Det hele skulle køre som planlagt. Da vi lavede videoen, var det jo ikke besluttet på det tidspunkt, der skulle sættes penge af til det, og det blev der så i efterfølgende budget, og det er vi glade for,” siger borgmesteren.

Læs også Vi skal rykke sammen i bussen

Del