Danske Tour-etaper præsenteret i Paris

Se animation over ruten som bl.a. går gennem Kalundborg Kommune

Danske Tour-etaper præsenteret i Paris
Tiur de France 2022 kommer gennem Kalundborg Kommune d. 2. juli 2022

Af Jens Nielsen

I dag blev den samlede rute for Tour de France 2022 præsenteret i Paris foran hundredvis af indbudte gæster og verdenspressen. Her var den danske tourstart i centrum, hvor bl.a. H.K.H. Kronprinsen holdt tale om danskernes cykelglæde, og parterne bag den danske tourstart viste deres nye film om Danmark som cykelland.

Borgmestrene fra de fem danske mål- og startbyer, erhvervsminister Simon Kollerup og H.K.H. Kronprinsen var alle med, da løbsdirektør Christian Prudhomme i dag præsenterede de 21 etaper for næste års Tour de France i Palais de Congrès i Paris. Præsentationen blev i år indledt med fokus på Danmark og den danske cykelkultur. 

Som tidligere oplyst kommer 2. etape af Tour de France 2022 gennem Kalundborg Kommune d. 2. juli næste år, hvor bl.a. løbets første pointspurt skal køres i Elmegade i Kalundborg.

”Vi ser frem til en gul og grøn fest – de første point om den grønne trøje køres hos os - for åben skærm og vores cykle entusiastiske borgere når 2. etape af tour’en ruller gennem Kalundborg Kommune d. 2 juli næste år. Kalundborg Kommunes seneste og kommende års store investeringer i bedre cykleinfrastruktur taler direkte ind i fortællingen om den danske cykelkultur som hyldes i dag,” siger borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune.

Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles 1.-3. juli 2022, og indledes med en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby København. Dernæst følger 2. etape med 199 km fra Roskilde til Nyborg, hvor rytterne kommer gennem både Holbæk, Odsherred og Kalundborg Kommuner, og 3. etape med 182 km. fra Vejle til Sønderborg. 

Følg Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk på sociale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram.

Del