Dansk selskab - med hovedkontor i Kina - udvider i Kalundborg

Det Kinesiske hovedkvarter ligger i Jiangsu provinsen – 30 km udenfor Shanghai - i en ’lille’ by på 1 million indbyggere.

Dansk selskab - med hovedkontor i Kina - udvider i Kalundborg
Erhvervschef Lene Bach Jørler, borgmester Martin Damm (V) og Lars Grønsedt tog i fællesskab det første spadestik til den nye moderne lagerhal. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mandag eftermiddag blev der taget første spadestik til en knapt 800 kvadratmeter stor moderne lagerhal på Stejlhøj i Kalundborg, til Gronsedt Technology, der i Kina producerer en lang række af i profiler i aluminium, zink, rustfri stål og tanke i rustfri stål på specialmål.

Gronsedt Technology blev etableret i Shanghai - Kina i 2007 med Lars Grønsedt fra Danmark som 100% ejer.

Siden er det gået stærkt og 2024 bliver på flere måder et stort år for virksomheden. Det danske distributionscenter på Stejlhøj i Kalundborg er blevet for lille og derfor udvides der nu med en knapt 800 kvadratmeter stor lagerhal, så Gronsedt Technology i alt råder over 1400 kvadratmeter i Kalundborg.

Og i Kina samles alle aktiviteter på en lokation i maj måned på en helt ny 10.000 kvadratmeter stor fabrik.

Det Kinesiske hovedkvarter ligger i Jiangsu provinsen – 30 km udenfor Shanghai - i en ’lille’ by på 1 million indbyggere.

Gronsedt Technology producerer en lang række af i profiler i aluminium, zink, rustfri stål og tanke i rustfri stål på specialmål.

Produkterne sælges til de store byggemarkeder og online byggemarkeder i Danmark og de rustfrie produkter primært til industrien.

I Kalundborg varetages distribution af produkter og forsendelser, der er mindre end fulde containerleveringer. Dvs. produkter i kasser, på paller og stykgods der tages ud af containere ved ankomst.

Til dagens første spadestik-arrangement var borgmester Martin Damm (V) og erhvervschef Lene Bach Jørler inviteret til at svinge spaderne sammen med Lars Grønsedt, og inden spaderne blev sat i den hårde jord, sagde Lars Grønsedt bl.a. i sin tale:

”Vi er meget insisterende på, at vores containere kommer ind via Kalundborg Havn, dels for at støtte Kalundborg lokalt men sandelig også for at mindske CO2 belastningen.” 

Gravemaskinerne rykker ind på Stejlhøj 7C i næste uge, og hele byggeriet forventes færdig i slutningen af august.

I Kalundborg er to medarbejdere ansat til at foretage distribution, salgssupport og ordrebehandling og globalt beskæftiger Gronsedt Technology i nærheden af 200 medarbejdere.

Gronsedt Technology har ejet erhvervsgrunden og bygningerne på Stejlhøj 7C siden 2014.

Del