Danmarksmesterskab afholdes i Ubby

Danmarksmesterskabet i Othello afholdes i Ubby.

kontakt@tv-kalundborg.dk

For anden gang afholdes Danmarksmesterskabet i brætspillet Othello på Vestsjælland, nemlig i Ubby. Lørdag den 11. september danner Ubby Bibliotek nemlig rammen om årets danske mesterskab i Othello.

Dansk Othello Forbunds formand, Peter Michaelsen, er sognepræst i Hvidebæk pastorat med bopæl i Rørby, og næstformanden Daniel Høgh har sine rødder her på egnen. Desuden bor U-12 juniordanmarksmesteren Elisabeth Caohuimin Ulvedal Jensen i Ubby, hvor hun jævnlig har sin gang på biblioteket. Othello er derfor et af de brætspil, som hver gang er på programmet, når der i skolernes efterårsferie og vinterferie afholdes brætspilsdage på Ubby Bibliotek.

Spil Othello på biblioteket hver fredag

Dansk Othello Forbund håber at se mange nye spillere ved DM 2021 i Ubby. Alle er velkomne, både øvede og uøvede deltagere. Har man lyst til bare at kigge med, er man også meget velkommen. Lokale Othellospillere mødes hver fredag fra 16 til 18 på Ubby Bibliotek. Her kan man lære spillet og få gode fiduser af mere erfarne spillere. Efter 11. september vil der også blive instruktion i andre brætspil.

Meget enkle regler

Othello-spillet, som blev opfundet i Japan i 1971, har meget enkle regler. På et bræt med 8x8 felter skiftes de to spillere til at lægge og vende 64 tofarvede brikker, idet de hver gang lægger en brik, så en eller flere af modpartens tilstødende brikker bliver klemt imellem den nye brik og en af de brikker, spilleren har på brættet i forvejen. Dermed bliver brikken/brikkerne vendt om og skifter farve. Når brættet er fyldt ud, vinder den, der har flest brikker i sin farve. 

Turneringen er åben for alle, og det er gratis at deltage. Der vil være præmier til bl.a. bedste turneringsdebutant, bedste spiller under 12, 15 og 18 år, m.m. Hvis man ønsker at deltage, skal man tilmelde sig til Peter Michaelsen på tlf. 5115 8849 eller mail: pmi@km.dk senest torsdag den 9. september. Vil man kun være tilskuer, møder man blot op.

Man kan læse mere om spillet på Dansk Othello Forbunds hjemmeside: www.othello.dk og på www.worldothello.org

Del