Danmarkshistorie da aftale om socialt ansvar blev underskrevet

Første gang i Danmark nogen sinde for en handelsstandsforening at indgå en socialøkonomisk rammeaftale.

Danmarkshistorie da aftale om socialt ansvar blev underskrevet
Rammeaftalen blev underskrevet af Brian Sønder Andersen og Christine Søvsø, henholdsvis formand og næstformand i Vores Kalundborg, samt af borgmester Martin Damm. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Med varemærket “Vi tager socialt ansvar” underskrev handelstandsforeningen Vores Kalundborg og Kalundborg Kommune en rammeaftale om social ansvarlighed og jobs, i øvrigt første gang i Danmark, at en handelsstandsforening indgår en socialøkonomisk rammeaftale.

Det er parternes vision med aftalen at løfte social ansvarlighed og branding af samme til et nyt niveau lokalt og første gang i Danmark nogen sinde for en handelsstandsforening at indgå en socialøkonomisk rammeaftale.

”Vores Kalundborg har altid været en ansvarlig forening og vi har altid stået sammen, nu går vi skridtet videre for nu bliver vi socialt ansvarlige, og det vil sige at vores butikker de står sammen nu om, at være socioøkonomiske og det glæder vi os rigtigt meget til,” sagde citychef Svend-Erik Kristensen fra Vores Kalundborg, til de mange inviterede gæster som fredag eftermiddag var samlet i Kino den Blå Engel, hvor rammeaftalen blev underskrevet af Brian Sønder Andersen og Christine Søvsø, henholdsvis formand og næstformand i Vores Kalundborg, samt af borgmester Martin Damm.

”På vegne af de socialøkonomiske virksomheder så er vi stolte af at stå her i dag. Vi er stolte af, at socialøkonomi og social ansvarlighed igen kommer på landkortet i Kalundborg Kommune. Faktisk er der nu over 100 personer beskæftiget i socioøkonomiske virksomheder i dag,” sagde Torben Petersen, socialøkonomisk virksomhedskonsulent ved Kalundborg Kommune, i sin tale til de fremmødte, og fortsatte,

”Aftalen mellem Vores Kalundborg og Kalundborg Kommune rummer to elementer, dels et samarbejde med de socialøkonomiske virksomheder som man kan købe nogle serviceyderler af samt rekruttering af virksomhedsservice via Jobcenter Kalundborg om, at lave praktik og småjobs for borgere.”

Efter at aftalen var underskrevet sagde borgmester Martin Damm,

”Tak fordi Vores Kalundborg rækker ud på denne her vigtige dagsorden, socialøkonomisk virksomhed er en vinder på rigtigt mange områder. Der bliver lige nu genereret rigtigt mange jobs i Kalundborg og vi har en unik chance for at få flere med og for de borgere som kommer i arbejde, så er arbejde den bedste socialpolitik der findes, det at man kommer ud sammen med andre, også selv om det kun er få timer, det fører rigtigt meget godt med sig.”

Del