Danmarks største læsekonkurrence for børn og unge

Tusindvis af børn i alderen 6-15 år deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden.

Danmarks største læsekonkurrence for børn og unge
Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Endnu engang inviterer Kalundborg Biblioteker børn og unge til at deltage i Sommerbogen, som er Danmarks største læsekonkurrence. 

Deltag i Sommerbogen og vær med i lodtrækningen om et sæt VR-briller eller ’Tøm en boghandel på 5 min.” Opfordringen kommer fra Kalundborg Biblioteker. 

Alt du skal gøre er at hente et udfordringsark på dit lokale bibliotek, skrive tre korte anmeldelser af tre bøger, du har læst og vende retur med arket til biblioteket. Så kan du vælge en spritny bog og samtidig deltage i Sommerbogs-konkurrencen.

Bag Sommerbogen, som er Danmarks største læsekonkurrence, står De Danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien.

Tusindvis af børn i alderen 6-15 år deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden.

De seneste år har Sommerbogen oplevet en kolossal opbakning fra biblioteker og børn – hele 89 kommuner var sidste år repræsenteret på Sommerbogskortet, hvilket førte til en rekord deltagelse på mere en 12.000 børn! 

Hvad skal børnene læse og hvad er det for nogle udfordringer, de skal løse? 

For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række udfordringer, som børnene skal løse mens de læser.

På arket, børnene henter, er der 30 udfordringer med varierende sværhedsgrad, f.eks. kan det være at spise en is, mens de læser. Børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne og udfylde de 3 anmeldelser på bagsiden af udfordringsarket. Bøgerne, børnene læser og anmelder, skal blot følge det niveau, de læser på.

Når børnene herefter dukker op på biblioteket med arket, vil der være et udvalg af præmie-bøger, de kan vælge imellem, så de kan få deres helt egen bog med hjem.

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter og helt eksklusivt for alle børnene i Kalundborg Kommune, er der også en lokal præmie, der trækkes lod om, nemlig et sæt VR-Briller.

Sommerbogen starter fredag d. 14. juni og løber til og med d. 24. august, så skynd jer at komme hen på biblioteket og få anbefalet nogle fede bøger - og få et udfordringsark med hjem.

Del