Danmarks bedste slagtermester er fra Kalundborg

Danmarks bedste slagtermester er fra Kalundborg Slagtermester Jacob Nielsen har netop vundet 'Slagterprisen 2021'. Foto: Landbrug og fødevarer

Af Jens Nielsen

Årets fødevarepriser er netop blevet uddelt til de dygtigste madprofessionelle i fødevarebranchen. Det er sket ved Fødevaredagen på Hindsgavl Slot nær Middelfart, hvor fødevarebranchen er samlet for at hylde og inspirere hinanden. Kalundborgslagter Jacob Nielsen var vundet ’Slagterprisen 2021’.

Dette års Slagterpris er blevet uddelt. I et stærkt felt med hård konkurrence var det i sidste ende Slagter Jacob fra Kalundborg, der kunne smage sejrens sødme og lade sig hylde på Fødevaredagen 2021.

Slagterfaget er under udvikling, men holder også traditionerne i hævd. Det er ikke nok at kunne levere udskæringerne – man skal også kunne forædle kødet til lækre produkter og hjælpe kunderne med at sammensætte måltider. Det skal man i hvert fald kunne, hvis man skal vinde Slagterprisen 2021.

Juryen lagde især vægt på, at vinderen udviser ekstraordinært godt håndværk, har egenproduktion af spændende kødprodukter, sammensætter måltidsløsninger og som samtidig har kvalitet og råvarer i centrum. 

"Det er dejligt at vinde. Vi er stolte over at blive anerkendt. Vi har et godt og fast personale, som man altid kan regne med. Vi er nysgerrige og vi er ikke bange for at prøve noget nyt - det er vigtigt at tro på sine egne evner," siger slagtermester Jacob Nielsen fra Kalundborg. 

Fødevaredagen har eksisteret siden siden 2014 og er skabt af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. 

Del