Danmark er James Bond land – Kalundborg ligeså

Efterfølgende har James Bond taget over, og danskerne er i sandhed ægte James Bond fans.

Danmark er James Bond land – Kalundborg ligeså Annette Sønder Nielsen og Brian Sønder Andersen fra Kino Den Blå Engel er begge glade for, at så mange igen går i biografen, men de håber på lidt flere gæster til biografens koncerter og foredrag i efteråret og vinteren. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kino Den Blå Engel åbnede i foråret op efter nedlukningen i forbindelse med COVID-19, og midt i august kunne landets biografer ånde lettet op, for der frafaldt alle restriktioner i forbindelse med COVID-19. Endelig kunne man atter gå i biografen som i ”gamle dage”, og det har folk været gode til – især James Bond har været og er fortsat et hit.

Mange har nok savnet at kunne gå i biografen, da disse var lukket ned grundet COVID-19, og da de endelig åbnede op, var der en masse restriktioner, der gjorde livet svært for biograferne i Danmark. Men da alle restriktioner frafaldt i august kort før, at Anders Matthesens Ternet Ninja 2 kom op på det store hvide lærred, boomede salget af billetter til Kino Den Blå Engel i Kalundborg. Efterfølgende har James Bond taget over, og danskerne er i sandhed ægte James Bond fans.

”Det var en lettelsens dag, da alle restriktionerne ophørte, hvilket de jo gjorde lige før, at vi skulle vise Ternet Ninja 2, som faktisk først skulle være blevet vist i biograferne til december. Men Anders Matthesen bestemte heldigvis over sin egen film, og han besluttede, at der skulle gang i biograferne igen, og derfor kom den allerede på i august. Det er vi meget taknemmelige for, da vi har haft rigtig mange inde og se filmen. Derudover har vi haft et efterslæb fra Biografklub Danmark, men nu er vi startet op på den nye sæson, og det går rigtig godt, der er stor tilslutning i Biografklub Danmark på landsplan., og også herude. Vi har næsten hver dag udsolgt i den lille sal,” fortæller Brian Sønder Andersen fra Kino Den Blå Engel, og fortsætter: ”Så kom James Bond, og vi lukkede op med fuld knald. Den har virkelig fået folk i biografen, men den rammer også ret bredt. Vi ser både mænd og kvinder og unge og ældre, der går i biografen for at se James Bond.”

 

Brian Sønder Andersen fortæller endvidere, at Danmark er verdens bedste omsættende ”Bond-land”, når man tager højde for befolkningstallet, og selv uden det parameter, det mest omsættende ”Bond-land”  i Skandinavien.

Hos Kino Den Blå Engel har man ydermere haft en hel del, både privatpersoner men også virksomheder, der booker hele den lille sal til James Bond: ”Det betyder bl.a., at de selv kan bestemme, at der skal være en pause i filmen osv., hvilket man jo ikke kan i den store sal,” fortæller Brian Sønder Andersen.

Håber på flere koncertgæster

Brian Sønder Andersen fortæller, at der ligger flere gode film og venter i løbet af efteråret og vinteren, men desværre er både Top Gun og Mission Impossible lige blevet flyttet til 2022.

”De er ikke kommet med nogen begrundelse, men det er jo nok manglende åbninger af biograferne i USA, der gør, at de har truffet en sådan beslutning,” fortæller han.

Men alt imens, at biografen kører fornuftigt igen, halter det lidt mht., at få gæster til koncerter og foredrag i Kino Den Blå Engel.

”Vi har en hel del på programmet i november og december, og nogle enkelte har også solgt godt, men der er altså en del, hvor vi meget håber, at der kommer en større tilslutning inden længe." 

Ønsker man at se mere om, hvad Kino Den Blå Engel har på programmet mht. både koncerter, foredrag og film, kan man gå ind på deres hjemmeside www.kino-kalundborg.dk eller kontakte dem i biografen.

”Vi er helt klart fortrøstningsfulde, men håber da meget, at der kommer mere run på koncerterne og foredragene,” slutter Brian Sønder Andersen.

Del