Cykler for en verden uden sclerose

Den 26.-27. august er holdet klar til at cykle fra København til Skagen - en strækning på 758 km på mindre end 30 timer.

Cykler for en verden uden sclerose
Igen i år cykler Team Asferg - MS Bike 2023 - for en verden uden sclerose. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Igen i år cykler Team Asferg - MS Bike 2023 fra Kalundborg - for en verden uden sclerose. Den 26.-27. august er holdet klar til at cykle fra København til Skagen - en strækning på 758 km på mindre end 30 timer. Hele turen handler om at samle ind til en verden uden sclerose.

For 5. år cykler Team Asferg Kalundborg i den gode sags tjeneste – nemlig for at samle ind penge til forskning i sygdommen sclerose. De cykler fra København til Skagen, en strækning på 758 km.

”Deltagelsen til løbet er gratis. Til gengæld vil jeg og alle andre deltagere forsøge at indsamle så mange penge som muligt til forskning i sclerose og dermed være med til at forbedre tilværelsen for de 18.000 personer med sclerose og deres pårørende, som kæmper med sygdommen hver dag,” fortæller Kjeld Christensen, som er en af rytterne på holdet.

En sygdom, der kan ramme alle

Sclerose er en sygdom, der fortsat rammer flere danskere. Hver dag får to danskere stillet diagnosen.

”Alle de bidrag, som vi har modtaget og vil modtage til Scleroseforeningen har gjort eller gør en kæmpe forskel i forskningen. Det har de senere år vist. Vores datter har i mere end 20 år kæmpet med sclerose. Hvad vi i hverdagen betragter som naturligt, er svært eller umuligt for dem, der har sclerose,” fortæller Kjeld Christensen.

Holdet består i år af rytterne Kjeld Christensen, Niels Hørbye, Jacob Jauss Madsen og Martin Buhr Andersen, der alle fire er lokale. Derudover cykler også Christian Larsson, Stefan Duus, Mathias Enevoldsen, Jesper Aas, Carsten Bjerre og Bubber med på holdet. Som chauffører kører Bjørn Linkamp, Erik og Ole Johnsen samt Christopher Klapp. De kører i følgebiler, venligst udlånt af sponsorer.

”Vi satser på at nå i hvert fald 60.000 i år, vi er tæt på de 50.000 kr. i skrivende stund. Vi er også så heldige at have tre lokale sponsorer for holdet – FysioCenter Kalundborg, Multi-Tech samt Sparekassen Sjælland-Fyn,” slutter Kjeld Christensen af med at fortælle.

Alle donationer er fradragsberettigede, hvis man indtaster CPR-nr. eller CVR-nr. ved donationen. Vil man gerne støtte det gode formål, kan man gøre det via linket her:

https://stoet.scleroseforeningen.dk/indsamlinger/50e864

Del