Cykler 180 km. på lørdag for den gode sag

Mads kæmpede selv i perioden fra 2017 til 2020 med mørke, selvdestruerende og dystre tanker. Nu vil han kvalificere sig til VM i Ironman på Hawaii.

Cykler 180 km. på lørdag for den gode sag
Mød op i Meny Kalundborg på lørdag og støt op om den gode sag og giv Mads et held og lykke med sæsonen i 2024. Privatfoto

Af Jens Nielsen

På lørdag, d. 16. marts, inviterer Meny Kalundborg til et spændende cykelevent, mellem kl. 10 til 15, hvor den lokale triatlet, Mads Hjortshøj, vil cykle Ironman’s cykeldistance, 180 km., til fordel for Psykiatrifonden.

24-årige Mads Hjortshøj, der er født og opvokset i Kalundborg, træner pt. hen imod EM i Ironman, som finder sted i Hamburg d. 2. juni, hvor målet er at opnå kvalifikation til det ikoniske VM på Hawaii.

Før Mads begyndte at jagte drømmen om VM på Hawaii, så ligger der en længere vej bag med en masse bump og huller i vejen. Mads kæmpede nemlig selv i perioden fra 2017 til 2020 med mørke, selvdestruerende og dystre tanker.

Derfor har Mads Hjortshøj i forbindelse med eventet i Meny på lørdag, oprettet indsamling til Psykiatrifonden for at sætte fokus på vigtigheden i det mentale helbred.

Takket være bl.a. psykologhjælp, selverkendelse og åbenhed, så er det lykkes Mads at vende sine tanker i hovedet og finde troen på sig selv og livet igen.

Historie og baggrund
”I 2018 ramte jeg bunden af ​​livet. Jeg vejede 106 kg, havde problemer med stoffer og alkohol og fik min første knæoperation. Dette førte til en massiv depression, og jeg endte med tankerne om at tage mit eget liv og stirrede nogle dage på knivene i køkkenskuffen.
Indtil Corona pandemien kom, så levede jeg i den samme cirkel og fortsatte med de samme dumme vaner, hvilket gjorde at jeg ikke fik det bedre.
Heldigvis kom Corona. For så var pubberne og festerne lukket, og jeg kunne begynde at arbejde på mig selv og mit mentale helbred.”
fortæller Mads Hjortshøj, og fortsætter,

”Jeg besluttede derfor at træne op til et halvmaraton i efteråret 2020 for at starte på at forandre mit liv. Jeg fortsatte selv træningen og løb mit første maraton i foråret 2021.”

Og nu er næste mål altså EM i Ironman.

Mads Hjortshøj er støttet af Hansen Biler og Werths EL Aps, begge Kalundborg.

Mød op i Meny Kalundborg på lørdag og støt op om den gode sag og giv Mads et held og lykke med sæsonen i 2024.

Del