Cyklede fra Skagen i den gode sags tjeneste

Team Asferg er på vej til København fra Skagen på 30 timer. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Et Kalundborg-forankret hold på otte ryttere cyklede for nylig fra Skagen til København i en god sags tjeneste.

Et hold på otte personer deltog igen i år i MS Bike, som er et velgørenhedsløb, hvor der cykles fra Skagen til København den sidste weekend i august. Løbet arrangeres af Scleroseforeningen, og har til formål at skabe opmærksomhed om sygdommen, samt at rejse midler til forskning.

”Vores hold hedder Team Asferg, og bestod i år af otte ryttere og tre chauffører. Holdets kaptajn er Kjeld Christensen, der er pensioneret bankmand i Kalundborg og far til Christina, som for snart 20 år siden fik konstateret sclerose – og som nu er førtidspensionist, og lever med en masse udfordringer pga. sin sygdom. Resten af holdet består af Christinas familie, venner og et par venners venner,” fortæller Niels Christiansen.

De otte ryttere på Team Asferg var i år Martin Vang Kristiansen, Niels Hørbye Christiansen, Peter Jespersgaard Nielsen, Steen Spange, Jesper Aasholm, Kim Thyme, Kjeld Christensen og Niels Christian Meyer (Bubber). Holdets tre chauffører var: Christian Larsson, Ole Johnsen og Søren Berth.

”Vi startede i Skagen lørdag morgen kl. 9, og kørte ad en fastlagt rute ned gennem Jylland, hen over Fyn og på tværs af Sjælland til Scleroseforeningens kontor i Valby. Det var omkring 730 km, der blev tilbagelagt i løbet af 30 timer. Holdene bestemmer selv, hvordan man vil gribe tingene an. Der er store hold og små hold. Nogle hold kører med en rytter ad gangen, mens andre har flere ryttere på cyklen samtidigt. Nogle ryttere kører kun få km, mens andre kører hele vejen. Hvert hold får udleveret en gps-anordning, som skal transporteres på cykel hele vejen, men det er altså helt op til det enkelte hold, hvordan de vil udføre denne opgave,” fortæller Niels Christiansen.

Bortset fra første og sidste etape, som hele holdet kørte sammen, delte Team Asferg løbet op, således, at der hele tiden var 2-5 ryttere, der cyklede, mens resten af holdet fik et hvil i bilerne, mens de kørte frem til næste mødepunkt for, at gøre klar til at overtage stafetten. 

”Alle på holdet nåede at cykle 300-500 km – og fik kun meget lidt søvn undervejs. Ikke desto mindre var alle ryttere og chauffører i højt humør, da vi nåede Valby, hvor Christina og resten af familien var mødt op for at tage imod holdet,” slutter Niels Christiansen af med at fortælle. 

Indsamling: 

Selve indsamlingen foregår således at hver deltager får tildelt en personlig indsamlingsprofil, som man knytter til sit hold. 

De bidrag, vi indtil videre har fået, kan ses på nedenstående link. Den er i øvrigt stadig åben for bidrag. https://indsamling.scleroseforeningen.dk/teams/team-asferg2 fortæller Niels Christiansen, og fortsætter: ”Man kan se, at vores indsamling har rundet 61.000 kr., og består af en blanding af små og store bidrag fra både private og virksomheder. Vi havde ydermere to følgebiler med i år. De var stillet til rådighed af Flint Auto og Bilhuset MBM A/S.”

Mere information om løbet kan læses her: https://mschallenge.dk/

Virksomheder, der har bidraget til indsamlingen:

Flint Auto (Følgebil), Bilhuset MBM A/S (Følgebil) , A.N. ELEKTRONIK OG A.N. GULVSERVICE V/N SVÆRKE, Glarmester – Kim Rørdam Andersen, AVOS A/S, Zi-Zi-Cut, Fysiocenter Kalundborg, RAKLEV SMEDEVIRKSOMHED A/S, Yamahafs1.dk, Autocentret A/S, WTEK, DNV Denmark, Power people, Makripool, Meny Kalundborg, Renes el-service, Houg Tømrer- og snedkerfirma ApS, Høtoft Hypnoseterapi samt Kongeaa Trailercenter.

Del