Cykeltalent drømmer om Tour de France

"vi fik nogle data på Magnus og det overraskede os faktisk at han er gået under radaren, så vi tog kontakt og han sagde heldigvis ja"

Cykeltalent drømmer om Tour de France
16-årige Magnus Saxtoft fra Kalundborg er netop blevet udtaget til junior eliteteamet Team Zealand Cycling. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

16-årige Magnus Saxtoft fra Kalundborg er netop blevet udtaget til junior eliteteamet Team Zealand Cycling. Han drømmer om en dag at køre Tour de France.

Selv om Magnus Saxtoft efterhånden har kørt cykelløb i mange år i Kalundborg Cykle Club, både på landevejscykel og på mountainbike, så er han blot 16 år gammel.

Han drømmer om en fremtid som professionel cykelrytter og går lige nu på cykellinjen på Vejle Idrætsefterskole hvor der er cykling på skemaet flere gange om dagen.

Ud over at Magnus træner på sine cykler flere gange om ugen så har han faktisk også talent, et talent som nu har givet ham en plads på junior Eliteteamet Team Zealand Cycling, med base i Næstved, for sæsonen 2023 og 2024.

”Det er min idrætslærer på Vejle Idrætsefterskole som har anbefalet mig til teamet og han mener der er noget potentiale i mig, så jeg blev kontaktet i efterårsferien og weekenden efter var jeg med til den første træning,” fortæller Magnus Saxtoft.

Egentligt var det lidt et tilfælde, at Magnus Saxtoft kom med på Team Zealand Cycling.

”Det var faktisk lidt en tilfældighed at Magnus kom med på teamet, for vi havde egentligt de ni ryttere vi skulle være, men så fik vi et afbud, og derfor tog jeg kontakt til Magnus efterskolelærer som med det samme pegede på Magnus og han var helt sikker på at der var noget potentiale i Magnus og samtidig har han den træningslyst der skal til, vi fik nogle data på Magnus og det overraskede os faktisk at han er gået under radaren, så vi tog kontakt og han sagde heldigvis ja,” fortæller Tom Levå, teammaneger for Team Zealand Cycling, og fortsætter,

”Det er nok ikke allerede i den kommende sæson, men måske i sæsonen 24, at vi har store forventninger til Magnus, vi tror virkeligt han kan rykke sig ved at komme ind i et mere struktureret miljø, det bliver rigtigt spændende.”

Team Zealand Cycling har ambitioner om udvikling at rykke rytterne mest muligt i de to år de kører for teamet, og gøre dem klar til at køre som seniorrytter, både med hensyn til træning og hvordan man tilpasser sig på et professionelt cykelhold.

Teamet har eksisteret i 11 år og har tidligere haft navne på holdet som Andreas Kron, Andreas Stokkebro og Niklas Larsen.

Magnus Saxtoft håber også at nå øverste hylde en dag og drømmen er at komme til start i Tour de France.

”Mit mål er at komme med i Tour de France på et tidspunkt, og jeg vil kæmpe indtil det lykkedes, men der er lang vej endnu og der skal kæmpes hårdt, men jeg glæder mig,” fortæller det ambitiøse unge cykeltalent fra Kaluundborg.

Der skal mange penge til

Som i så mange andre sportsgrene så skal der mange penge til før man når toppen og kan leve af sin sport, derfor er Magnus Saxtoft lige nu på jagt efter sponsorer som vil støtte hans vej mod toppen, i første omgang de to næste år på Team Zealand Cycling. Han har på nuværende tidspunkt støtte fra Lips Autoteknik i Rørby, Houg Tømrer- og Snedkerfirma og WF Design.

Skulle der være lokale firmaer som gerne vil støtte op om det lokale talent kan Magnus kontaktes på e-mail: magnus@saxtoft.dk

Del