Corona har sat aftryk på danskernes motionsvaner

Corona har sat aftryk på danskernes motionsvaner Indehaverne af Go’ Form i Kalundborg, Thomas Saaby Hansen og Søren Lund Larsen, har ikke oplevet det store medlemsfald grundet Covid-19. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Nedlukninger og restriktioner i kølvandet på udbruddet med coronavirus har haft konsekvenser for danskernes fysiske aktivitet. Og i en sådan grad at mere end hver anden voksen er blevet mindre fysisk aktiv under pandemien. Go Form oplever dog, at medlemmerne støtter op.

Nedlukninger og restriktioner i kølvandet på udbruddet med coronavirus har haft konsekvenser for danskernes fysiske aktivitet. Det viser en stor undersøgelse fra Bevæg dig for livet, som er en sammenslutning mellem DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

I undersøgelsen svarer godt 55 procent af de 21.000, der har svaret i undersøgelsen, således, at covid-19 har haft en negativ indflydelse på deres idræts- og motionsvaner det seneste år.

Omvendt angiver hver femte, at de faktisk er blevet mere aktive.

Undersøgelsen viser også, at 43 procent i deres besvarelse angiver, at de har dyrket mere idræt på egen hånd, end de plejer.

Men det ændrer ifølge Charlotte Bach Thomassen, der er formand i DGI, ikke på, at manglen på organiseret motion i fællesskaber har haft konsekvenser for mange voksne.

”Det har en kæmpe betydning i forhold til den fysiske, psykiske og sociale sundhed,” siger hun til TV 2.

Mange idrætsforeninger har også haft faldende medlemstal og det samme gælder for motionscentre landet over, dog er Go Form i Kalundborg lidt en undtagelse, her er medlemstallet næsten oppe på samme niveau som før Covid-19 ramte landet.

”Vi frygtede jo, da vi var lukket ned hele sidste vinter, at folk havde mistet lysten da vi åbnede igen til maj, men medlemmerne kom tilbage i løbet af sommeren og så gik det bare stærkt i løbet af efteråret. Vi er ikke oppe på det medlemsantal vi havde før corona, men vi er meget tæt på og har haft en større vækst end vi havde turdet håbe på,” fortæller Søren Lund Larsen, der sammen med Thomas Saaby Hansen, er indehaver af Go Form i Kalundborg.

”Vores medlemmer er meget trofaste og loyale og bruger det medlemskab de har, så vi kan ikke helt genkende de ting der har været fremme i medierne. Vi er meget et socialt motionscenter, mange kommer fordi de også gerne vil have lidt socialt og det har folk manglet, så det er nok en af grundene til, at vi ikke har mistet flere medlemmer end vi har,” siger Søren Lund Larsen, der ikke håber, at der kommer flere restriktioner.

Del