Club Røs

Club Røs

Læserbrev: ”Club Røs”

Åbent brev til Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune om ”Club Røs” og kloakeringspriser, der stikker af.

I forrige uge besluttede byrådet i Odsherred Kommune at sætte kloakeringen af 18.000 sommerhuse på pause i tre år. Årsag: Priserne på kloakering er stukket helt af.

Odsherred Forsyning har beregnet udgiften til kloakering af et enkelt sommerhus til mellem 100.000 og 150.000 kr., hvoraf husets ejer kun skal betale en tilslutningsafgift på omkring 40.000 kr. Resten skal betales af kommunekassen.

Forsyningen har beregnet en samlet udgift til kloakering af de første 400 sommerhuse på op til 60 mio. kr.

Er der mon nogen I Kalundborg Kommune, der har lavet en tilsvarende beregning for kloakering af de 120 ferieboliger, der ifølge lokalplanforslag 593 skal opføres på Røsnæs i feriecenter ”Club Røs”?

Er der nogen, der derudover har beregnet udgiften til renovering og udbygning af Ulstrup Renseanlæg og Hjorthøj Vandværk, så de kan imødekomme feriecentrets behov?

Har nogen beregnet udgiften til renovering og vedligeholdelse af Ågerupvej og Røsnæsvej, så de kan modstå belastningen fra den øgede tunge trafik til og fra feriecentret?

Har nogen i det hele taget beregnet, hvad det vil koste Kalundborg Kommunes skatteydere at realisere lokalplan 593 ”Club Røs”?

Ellers var det måske på tide at gøre det, inden lokalplanforslaget med høringssvar behandles i Teknik- og Miljøudvalget, og inden der træffes beslutning i Kommunalbestyrelsen.

Venlig hilsen

Marianne Carlsson

Sandåsvej 6, Ulstrup på Røsnæs.  

Del