Citychef takker af

”Ja, vi vidste jo, at dagen ville komme på et tidspunkt. Men vi havde gerne set, at Svend-Erik Kristensen var blevet lidt længere.”

Citychef takker af

Af Jens Nielsen

Svend-Erik Kristensen har i dag onsdag meddelt sin bestyrelse i Vores Kalundborg, at han ønsker at stoppe i jobbet som citychef efter den ordinære generalforsamling pr. 30. september. Han har indvilget i at stille sin ekspertise til rådighed i en periode efter hans fratræden, hvis nødvendigt. 

”Kalundborg er den fedeste by, men jeg fylder 67 til oktober, så jeg synes, at der skal nye kræfter til,” siger Svend-Erik Kristensen i en pressemeddelelse.

”Ja, vi vidste jo, at dagen ville komme på et tidspunkt. Men vi havde gerne set, at Svend-Erik Kristensen var blevet lidt længere.”

Ordene kommer fra formanden for Vores Kalundborg, byens handelsstandsforening, Brian Sønder Andersen, der tilføjer, at bestyrelsen allerede ved ansættelse af citychefen var klar over, at dagen vil komme inden for en årrække:

”Vi købte dengang alder og erfaring i Svend-Eriks person - han var ved ansættelsen næsten 64 år. Men vi fik og får stadig, hvad vi betaler for. Han er guld værd i alle henseender. Solid arbejdskraft med stor erfaring fra tidligere virker, som jo både har været i den finansielle sektor som marketingchef og fra medieverdenen som kommerciel chef i næsten 25 år – og så ikke at forglemme VestsjællandsCentret i Slagelse, hvor han var centerchef i næsten fire år.”

Svend-Erik Kristensen meddelte onsdag morgen på et bestyrelsesmøde, at han stopper med udgangen af september 2024.

Han blev ansat tæt på Corona-tidens afslutning, hvor han blev udtænkt til at løfte byen op igen efter nogle rigtigt trælse år. Svend-Erik Kristensens første opgave var at arrangere den årlige byfest.

Svend-Erik Kristensen afviser, at han kan lokkes til at fortsætte. Men han er ikke fedtet med roserne:

Den fedeste by

”Jeg har til maj siddet i dette job i tre år - tre år, hvor jeg har givet mig fuldt ud. Jeg elsker Kalundborg, som er den fedeste by. Her er detailhandlen samarbejdsvillige, kreative og fantastiske mennesker. Det er en fornøjelse at være den involverende part og arrangør, ligesom det er en fornøjelse at se kommunens borgere komme til Kalundborg, når vi har spændende arrangementer, lige fra de små til de store af slagsen. Forrige år var det Touren i Kalundborg og ikke at forglemme sidste års Bålfest i Havneparken til sankthans med Danmarks mindste sankthansbål – i år, fra den øverste hylde, er der planlægningen af Royal Run med aktiviteter i Havneparken i samarbejde med kommunen og biblioteket under planlægning, og så kommer der jo endnu en påske, en byfest og en efterårsferie – før det bliver jul, så der er nok at involvere sig i, før jeg slipper tøjlerne.

Men jeg fylder 67 til oktober, så jeg synes, at der skal nye kræfter til. Efter tre år skal der ske forandringer, og en anden skal sætte barren og styrke udviklingen videre, når jeg slipper. Jeg synes, jeg har givet bestyrelsen min beslutning i god tid, til at de kan søge min efterfølger,” siger Svend-Erik Kristensen

På bestyrelsens forespørgsel accepterede Svend-Erik at stille sin ekspertise til rådighed for foreningen, indtil hans afløser er fundet, og har fundet sin stol og føler sig tryg.

Brian Sønder Andersen siger, at Vores Kalundborg vil være vært ved en afskedsreception for en Citychef, vi har været, og fortsat er meget glade for. Den gestus har han fortjent, og dato på afskedsreceptionen vil blive proklameret senere.

Del