Byrådsbehandling af linjeføring af Kattegatforbindelsen

Byrådsbehandling af linjeføring af Kattegatforbindelsen

Læserbrev: Byrådsbehandling af linjeføring af Kattegatforbindelsen

Borgmesteren forpurrede mulighed for at få indflydelse på linjeføringen af Kattegatforbindelsen

På byrådsmødet i går valgte borgmesteren at stoppe en udtalelse fra byrådet i Kalundborg til transportministeren om byrådets syn på linjeføringen af Kattegatforbindelsen hen over Kalundborg kommune.

I den nyligt overståede valgkamp var der ellers tilkendegivelser fra alle partier om at man ikke ønskede en motorvej over land på hverken Asnæs eller Røsnæs.

Var det derfor ikke en god idé at gøre transportministeren opmærksom på dette – i tide? Inden de sidste streger er tegnet på kortet? Og så længe der er mulighed for at få indflydelse på undersøgelserne?

Når nu alle i byrådet er enige i at tunnelløsninger er bedre, også over land? Fordi man ikke ønsker en støjplaget befolkning, hverken på Asnæs eller Røsnæs. Fordi man ikke ønsker at ødelægge naturen, kulturarven og de unikke landskaber.

På Samsø har byrådet – i tide – gjort ministeren opmærksom på at Kattegatforbindelsen ikke er velkommen hen over øen, men skal, hvis man da ikke kan undgå den, føres syd om øen.

Transportministeren har dermed haft mulighed for at tilpasse forundersøgelserne til ønsker fra de, der bliver berørt af Kattegatforbindelsen. Hvorfor vil Martin Damm ikke gribe den mulighed – har han da andre interesser end borgernes ve og vel?

Begitta Blahaut

Nej til Motorvej over Røsnæs

Del