Bymidtesamarbejde får stor fokus

Bymidteindsatsen fik særlig fokus på generalforsamlingen, hvor Maria Degn, fra Inmoma.dk, gav et oplæg om, hvad et handelsråd kan skabe af værdi.

Bymidtesamarbejde får stor fokus
Erhvervschef Lene Bach Jørler på scenen torsdag aften til Kalundborgegnens Erhvervsråd. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborgegnens Erhvervsråd kommer til at have stort fokus på bymidtesamarbejde, etablering af et eventuelt Handelsråd. Det kom frem på foreningens generalforsamling, som i år blev afholdt på Postgaarden i Kalundborg.

Fem fokuspunkter fylder i hverdagen hos Kalundborgegnens Erhvervsråd, det kom frem til den årlige generalforsamling torsdag aften. Det er Rekruttering, Den direkte medlemsservice, Bymidteindsatsen, Uddannelse- og studieliv samt Infrastruktur.

Bymidteindsatsen fik særlig fokus på generalforsamlingen, hvor Maria Degn, fra Inmoma.dk, gav et oplæg om, hvad et handelsråd kan skabe af værdi.

”Når vi kigger fremad, så kommer vi til at have stor fokus på Bymidtesamarbejde, etablering af et eventuelt Handelsråd, fordi som det er nævnt tidligere så er det et af vores fokusområder, og det skal ses i en kobling til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, bosætning m.m.

Levende bymidter har en kæmpe værdi for bysamfundene, og det samarbejde skal vi have igangsat, så vi sikrer konkurrencekraft til et samlet Kalundborg fremadrettet,” sagde erhvervschef Lene Bach Jørler inden hun gav ordet til Maria Degn, som fortalte om gevinsterne ved et samarbejde i et handelsråd, men også håndgribelige succeser i andre Kommuner.

”Når jeg har været rundt i hele jeres kommune, så har i faktisk gang i rigtigt mange ting, men måske det skal bindes lidt mere sammen for at få mere fokus,” sagde Maria Degn, og fortsatte,

”I er hurtige til at tale tingene ned, men der er i ikke anderledes end andre byer, men få stenen til at rulle og sæt gang i nogle mindre ting her og nu, så folk ikke skal vente flere år før der sker noget, og så tal om det, det er vigtigt.”

Hylende morsomt

Inden Det Mexicanske Bøfhus serverede den varme mad, var Farshad Kholghi, foredragsholder, entertainer, skuespiller og forfatter, inviteret som årets gæstetaler.

I hans oplæg talte han tale om hvordan man kan tilgå forandringer i sit liv, for at få så meget ud af det som muligt, samt hvilke udfordringer det skaber, når den danske kultur møder andre kulturer.

Det blev hylende morsomt og var en stor positiv overraskelse for de mange medlemmer, som var mødt frem til generalforsamlingen.

Del