Byggesagsbehandling er nu til tiden

Det har nu givet pote, og Kalundborg Kommune oplyser, at de nu opfylder servicemålene på området.

Byggesagsbehandling er nu til tiden De seneste opgørelser viser, at sagsbehandlingstiderne er blevet reduceret betragteligt i forhold til 2021.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune har siden april 2021 rustet op på antal sagsbehandlere for at effektivisere arbejdsgangene inden for byggesagsbehandling i kommunen, da mange borgere i slutningen af 2020 og i 2021 har måtte vente urimeligt længe på at få byggetilladelse. Det har nu givet pote, og Kalundborg Kommune oplyser, at de nu opfylder servicemålene.

De seneste opgørelser viser, at sagsbehandlingstiderne er blevet reduceret betragteligt i forhold til 2021, hvor arbejds-puklen var størst, og at Kalundborg Kommune nu opfylder servicemålene. I april ansatte 2021 Kalundborg Kommune en håndfuld nye medarbejdere på byggesagsområdet. Det sker som en konsekvens af, at mange virksomheder og borgere havde lange ventetider på deres byggeansøgninger – mange ventede mellem et halv til et helt år. Af samme grund var det også på dagsordenen til Teknik- & Miljøudvalgsmødet i oktober 2021.

”Jeg er meget glad for, at vi igen er i stand til at levere byggesagsbehandling til tiden. Vi må være ærlige og indrømme, at flere forhold kom bag på os i den første del af corona-perioden. For det første steg interessen for at bygge og ombygge privatboliger voldsomt i perioden. Samtidigt steg behovet for en række meget store byggeprojekter i vores lokale industrier betragteligt. Det betød, at der opstod sagspukler på trods af, at vi havde effektiviseret arbejdsgangene betragteligt,” siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune, Jakob Beck Jensen (V), og fortsætter:

”Vi har været i dialog med både borgere og virksomheder og udover, at vi har fået flere hænder til at klare efterspørgslen, så har vi også brugt meget tid på at forventningsafstemme. Konklusionen er, at byggesagsbehandling til aftalt tid er vigtigere end, at det går lynhurtigt. I Teknik- og Miljøudvalget følger vi udviklingen tæt og løbende fremover.”

Effekten er der

Effekten af at have ansat flere medarbejdere tilbage i april 2021 for netop, at få nedbragt sagsbehandlingstiderne, er nu slået igennem, og det er borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V) glad for.

”Som alle andre kommuner har vi også være udfordrede på sagsbehandlingstiderne. Vi kan heldigvis se på de seneste målinger, at vi opfylder de servicemål, som vi har sat op. Og det er der kun grund til at være tilfreds med. Særligt fordi aktiviteten de seneste år i Kalundborg Kommune har været meget højere end landsgennemsnittet. Det skal bemærkes, at selvom tallene ser ud som om, at vi stadig har et efterslæb, så er det fordi sagspukler fra 2021 er blevet afviklet i særligt første kvartal i år, så de seneste par års lange sagsbehandlingstider stadig vejer i statistikken – men øjebliksbilledet er, at indkomne byggesager afgøres til tiden,” fortæller Martin Damm.

Del