Bygger kæmpe parkeringshus i 5 etager

En af de bygninger der så småt er sat i gang, er opførelsen af et 38.000 kvadratmeter stort parkeringshus fordelt på 5 etager.

Bygger kæmpe parkeringshus i 5 etager
Lige netop parkering af de mange biler tilhørende medarbejdere og håndværkere har været et stort problem i og omkring Novo-sitet, men inden for kort tid skulle der gerne være en løsning på parkeringsproblemerne. Foto: Novo Nordisk

Af Jens Nielsen

Novo Nordisk har taget første spadestik til et nyt stort parkeringshus, som bygges helt op mod jernbanen ud for Station Øst på Stejlhøj. Parkeringshuset skal stå færdigt i starten af 2026.

Mandag tog Novo Nordisk første spadestik til et helt nyt 12.625 kvadratmeter stort kontorhus i 4 etager, som skal rumme 500 medarbejdere, men det var også markeringen af en række af andre byggerier som enten er i gang eller bliver sat i gang meget snart til at understøtte den 60 milliarder store udvidelse af Novo Nordisk fabriksanlæg i Kalundborg.

En af de bygninger der så småt er sat i gang, er opførelsen af et 38.000 kvadratmeter stort parkeringshus fordelt på 5 etager.

Lige netop parkering af de mange biler tilhørende medarbejdere og håndværkere har været et stort problem i og omkring Novo-sitet, men inden for kort tid skulle der gerne være en løsning på parkeringsproblemerne.

”Parkeringshuset kan rumme op til 1390 biler og der vil være mulighed for at 260 elbiler kan lade samtidig. Hele taget og sydsiden af parkeringshuset bliver beklædt med solpaneler,” fortæller Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg.

Parkeringshuset bliver bygget helt op til jernbanen ud for Station Øst på Stejlhøj og skal stå færdigt i starten af 2026.

For at afhjælpe parkeringsproblemerne inden da, er Novo Nordisk lige ved at være klar med en parkeringsplads i Svebølle hvorfra der vil køre en shuttlebus til Novo-sitet i Kalundborg.

Nødstrøm

Der er også opført to nødgenerator bygninger som kan forsyne hele Novo-sitet med strøm i tilfælde af et strømsvigt.

”I tilfælde af et blackout af strømmen vil vi være i stand til at forsyne hele siten selv med 18 dieselgeneratorer der kan producere nødstrøm til hele det eksisterende site, i alt 40 MW,” fortæller Michael Hallgren.

De to nødgenerator bygninger skal stå færdige i 2. kvartal i år.

Skadeklinik

Autohuset i Rensborgparken blevet opkøbt, renoveret og lavet om til kursuslokaler, og fritidscentret er ved at blive udvidet med mødefaciliteter. Der er også blevet oprettet en skadeklinik inde på siten i samarbejde med Falck, så der kan tages hånd om mindre skader inden for ganske kort tid.

”På grund af den store aktivitet der er på byggepladsen, har vi oprettet en skadeklinik i samarbejde med Falck. Så hvis uheldet er ude, skal man ikke først vente på en ambulance. Skadeklinikken er bemandet med en sygeplejerske fra 7-17 som kan  håndtere mindre skader og førstehjælp,” fortæller Michael Hallgren.

Udgifterne til byggeriet af de forskellige nye bygninger løber til sammen op i omkring fire milliarder kroner inklusive udgifterne til det miljøtekniske anlæg, som der blev taget første spadestik til i midten af maj måned.

Novo: Investerer igen flere milliarder kroner i bl.a. en ny stor kontorbygning

Del