Byg en sæbekassebil

Men det handler ikke kun om selve sæbekasseløbet, det handler nemlig også om at bygge en sæbekassebil.

Byg en sæbekassebil I forbindelse med byfestugen i uge 30 har Vores Kalundborg arrangeret sæbekasseløb - og forud for det - at bygge en sæbekassebil. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I forbindelse med byfestugen i uge 30 har Vores Kalundborg arrangeret sæbekasseløb om fredagen i uge 30. Men forud for sæbekasseløbet er processen – der skal nemlig bygges sæbekassebiler i to lokale byggemarkeder.

Stark og XL-Byg Kalundborg er sponsorer på Vores Kalundborgs event - sæbekasseløb, der skal foregå i byfestugen Men det handler ikke kun om selve sæbekasseløbet, det handler nemlig også om at bygge en sæbekassebil. De to byggemarkeder lægger materialer til rådighed, når man skal bygge sæbekassebilen Det eneste man selv skal have med er hjul til bilen. Alt andet har de to byggemarkeder i Kalundborg, ligesom de har lokalerne, hvor man kan stå og bygge sæbekassebilen sammen med mor eller far – eller måske en bedsteforælder. 

 

”Det er Vores Kalundborg, der afholder eventen, men de spurgte os, om vi ville være med og sponsorere materialerne til at bygge sæbekassebilerne med, ligesom vi hver sted vil have en kontaktperson, der kan hjælpe med diverse,” fortæller Jens-Erling Riise fra Stark i Kalundborg. Han bliver suppleret af Morten Weise fra XL Byg: ”Man vil være delt op i grupper efter alder, der kan være to personer på hvert hold, og der kan maksimum bygges 10 sæbekassebiler i hver aldersgruppe. Men man skal huske at melde sig til, samt have en voksen med, når der skal bygges ligesom, at man skal huske at have en cykelhjelm med, når der skal køres løb.”

Der kan bygges på sæbekassebilen fra mandag den 25. juli og frem til fredag den 29. juli. Man må lade sine ting stå ude i lokalet på trælasten, hvor man kan bygge helt frem til løbet om fredagen. 

Selve sæbekassebilløbet vil foregå fredag den 29. kl. 13.30 på parkeringspladsen ved Nytorv i Kalundborg, hvor der vil blive spærret af og lavet en bane til formålet. Der vil være præmier både for dem, der vinder løbet, men også for de kreative med den gode fantasi, hvad angår at bygge sæbekassebiler.

Bilerne, der er blevet bygget, tager man naturligvis med hjem efterfølgende.

Del