Byens nye spisested og cocktailbar er kommet godt fra start
Når gæsterne er færdige med at spise, åbnes der for cocktailbaren og her håber de tre ejere af Esbern Snare Brasserie & cocktailbar, at de kan være med til at sætte gang i byen for det voksne publikum

Af Jens Nielsen
Esbern Snare Brasserie & Cocktailbar i Kordilgade åbnede for få uger siden efter en omfattende ombygning. Stedet er mere end bare et spisested – det er byens samlingspunkt, siger trekløveret der står bag.
Kim Abrahamsen, Benjamin Havelykke og Michel Fam købte for godt et år siden Café Novo i Kordilgade, men for at sætte deres eget præg på stedet gik de i september måned sidste år i gang med en stor renovering af lokalerne og nu er Esbern Snare Brasserie & cocktailbar åbnet for få uger siden og kunderne har taget godt i mod. Faktisk har der været flere aftener, selv på hverdage, hvor alt har været booket.
”Vi har valgt at kalde det et brasserie frem for en restaurant, her kan man både få en brunch, en frokost, gode burgere, sandwich, en kop kaffe, men også en god bøf om aftenen hvor stedet bliver mere en restaurant, så vi har prøvet at ramme noget som både fungerer til frokost og til aften og som er hyggeligt,” fortæller Benjamin Havelykke, som sammen med Kim Abrahamsen sørger for alt det praktiske i baggrunden, mens det er Michel Fam der er ansigtet udadtil, sammen med Camilla Havelykke som er ansat som bestyrer.
Det er ikke kun menukortet som har fået et stort løft, hvor alt, hvad der giver mening i øvrigt, bliver lavet fra bunden, fx er både de syltede rødløg, remouladen og saucerne hjemmelavet. Lokalerne har også fået et stort løft i forhold til tidligere. Alt har været revet ud, så kun de rå mure stod tilbage, et arbejde som de tre ejere selv har været en del af og det er også trekløveret som har været med til at bygge op igen.
”Vi har været rundt og se på restauranter i hele landet og i Sverige og fået inspiration hvor vi så har taget de bedste ideer og implementeret her, det gælder både indretning og menukort, fx har vi fået specialfremstillet en rund sofa,” fortæller Benjamin Havelykke, og Kim Abrahamsen fortsætter, ”Det er måske det vi er allermest stolte af, det er vores indretning fordi vi selv har været så stor en del af det, vi ved hvor hver en skrue sidder, og fordi kunderne som kommer her, roser det.”
Gang i byen med en cocktailbar
Når gæsterne er færdige med at spise, åbnes der for cocktailbaren og her håber de tre ejere af Esbern Snare Brasserie & cocktailbar, at de kan være med til at sætte gang i byen for det voksne publikum
”Vi skal have trukket gang i gågaden igen, udover at vi serverer god mad, vil vi også gerne have gang i vores cocktailbar om aftenen, men det skal folk lige vænne sig til. Esbern Snare er mere end bare et spisested – det er byens samlingspunkt hvor man kan mødes over en velsmagende cocktail, nyde et tapasbræt og eventuelt spille et brætspil, nu har vi lavet rammerne hvor der er åbent til kl. 02, nu skal byen bare støtte op,” fortæller Benjamin Havelykke.
Kim Abrahamsen, Benjamin Havelykke og Michel Fam har også planer om en række events i løbet af året, fx vinsmagning, ølsmagning og livemusik.