Bryder grænser, indgår i fællesskaber og får venner for livet

”Fællesskab” er årets tema, og der er igen i år stor tilslutning til årets Sommerskole.

Bryder grænser, indgår i fællesskaber og får venner for livet
Så er det atter blevet tid til den årlige sommerskole på Synscenter Refsnæs i Kalundborg, og de er i fuld gang med forskellige aktiviteter. Her teltlejren, hvor de alle bor hele ugen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

”Fællesskab” er årets tema, og der er igen i år stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs. Mange børn og unge i målgruppen oplever udfordringer med at være en del af fællesskaber i deres hverdag - på Sommerskolen er alle med.

Så er det atter blevet tid til den årlige sommerskole på Synscenter Refsnæs i Kalundborg. Arrangementet, den 56. udgave, afholdes i tæt samarbejde med Dansk Blindesamfund og Parasport Danmark fra den 30. juni til den 5. juli 2024. Der venter eleverne en uge med en række fysiske og kreative aktiviteter.

Hele 85 børn og unge med synsnedsættelse fra hele landet begynder sommerferien på Synscenter Refsnæs. Til daglig går de fleste i en almindelig folkeskole, hvor de er alene om det at leve med en synsnedsættelse. På sommerskolen møder de andre børn og unge med synsnedsættelse, hvilket giver eleverne en god mulighed for at sparre og spejle sig i hinanden. Der afholdes desuden 3 dages MINI-sommerskole for de mindste elever fra søndag til tirsdag. De deltager sammen med elevernes lokale synskonsulent eller anden ressourceperson, der introducerer eleven til lejrlivet. Det er fjerde år i træk, at de yngste får denne chance, og erfaringerne er rigtigt gode. Flere af sidste års deltagere på MINI-sommerskolen har nemlig valgt at være med hele ugen i år. Eleverne er opdelt efter alder, overnatter i telte og tilbereder maden over bål.

Mandag den 1. juli blev sommerskolen officielt åbnet, og så er bolden givet op til en uge fyldt med fysisk aktivitet, musik og sang. Både på Munkesø Stadion, i Synscenter Refsnæs’ svømmehal, gymnastiksal, sportsplads og musiklokaler vil eleverne blive udfordrede af fysiske og musiske aktiviteter forenet i fællesskaber og forhåbentligt være en stor oplevelse rigere.

De yngste indledte ugen med svømmeundervisning i svømmehallen, og skal tirsdag sammen med resten af sommerskolen til atletikdag på Munkesø Stadion. De ældste elever var mandag i aktion i musiklokalerne, hvor blandt andet skabelsen af en ny sommerskoleslagsang er en af aktiviteterne.  Onsdag og torsdag er der mulighed for at prøve kræfter med Goalball, showdown og forskellige kreative aktiviteter. I løbet af ugen er der desuden mulighed for en ridetur på islandske heste på sportspladsen. Sommerskolen afsluttes med den traditionsrige mini-triatlon inkl. medaljeoverrækkelse.

Sidst, men ikke mindst, afsluttes sommerskolen med en sommerskolefest med pizza, sodavand, popcorn og optræden af sommerskolebandet ”Camp Band”. 

Dansk Blindesamfund bidrager velvilligt med fondsmidler, som man har søgt til formålet.

Del