Brugsen er mere end bare et sted at handle

At have et sted at handle tæt på hvor man bor er vigtigt for rigtigt mange forbrugere, men i Raklev er den lokale brugs meget mere end bare et sted at handle.

Brugsen er mere end bare et sted at handle
Jan Thylkjær, uddeler i Dagli’Brugsen Raklev, håber at lokalbefolkningen vil støtte op om den lokale brugs så en stor udvidelse kan sættes i gang. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Brugsen betyder meget for lokalsamfundet, og er mere end bare et sted at handle. Dagli’Brugsen i Raklev støtter op om både idrætsforeningen, skolen og kirken.

At have et sted at handle tæt på hvor man bor er vigtigt for rigtigt mange forbrugere, men i Raklev er den lokale brugs meget mere end bare et sted at handle, brugsen støtter nemlig op og giver meget tilbage til lokalsamfundet.

”Vi får penge ind når kunderne handler, så kommer der andre som beder om fx et sponsorrat, i det tilfælde her er det RGI som den største forening vi samarbejder med. Så har de nogle midler i deres støtteforening, men de kommer så modsat og hjælper os med at få noget handel igennem. På den måde kører det hele i ring, hvor vi hjælper hinanden vi kalder det cirkulær økonomi,” fortæller Jan Thylkjær, uddeler i Dagli’Brugsen Raklev, og fortsætter,

”Det er vigtigt, at den lokale købmand/brugs er med til at støtte de lokale arrangementer, skolen, idrætsforeningen og andre mindre foreninger, hvor masser af lokale ildsjæle ligger mange kræfter. Det er det vi prøver at ligge ind i brugsforeningen, og der er derfor det er vigtigt, at når man tænker handelssted er det afgørende, at kunderne handler lokalt elles kan vi ikke give noget tilbage og bakke op, det er noget for noget, derfor skal vi også støtte i vores lokalområde.”

Dagli’Brugsen i Raklev har også et godt samarbejde med det lokale plejecenter, skolen og med kirken, hvor der er et samarbejde om bl.a. fastelavn.

Vil gerne værre større

Dagli’Brugsen i Raklev er mere end 100 år gammel og håber på at være en del af lokalsamfundet i rigtigt mange år frem, men det kræver selvfølgelig at der følges med tiden og med kundernes forventninger. Derfor ligger der også planer og tegninger for en udvidelse af lokalerne, så der kan blive plads til endnu flere varenumre.

”Vi vil gerne udvide med mindst 200 kvadratmeter, der skal være plads til flere varer og varegrupper og på den måde, at blive et endnu mere attraktivt sted at handle sine dagligvarer, der er også planer om at indrette en lille delikatesseafdeling i den udvidelse som skal bygges på for området ud mod parkeringspladsen,” fortæller Jan Thylkjær.

Ikke så dyr som mange tror

Mange forbrugere har den opfattelse, at det er meget dyrere at handle i de små lokale dagligvarer forretninger, men det er faktisk ikke rigtigt.

”I de prisundersøgelser der bliver lavet, står vi til at være ca. 12% dyrere end discountbutikkerne, men opfattelsen hos kunderne er, at vi er 25% dyrere, men det passer altså ikke og man skal ikke køre ret langt efter sine varer før besparelsen er brugt på benzin, fremfor at handle lokalt,” fortæller Jan Thylkjær.

Dagli’Brugsen i Raklev har et meget stort udvalg af dagligvarer, der er en stor afdeling med frisk frugt og grønt, der er 400 økologiske varer på hylderne, brugsen har en række af basisvarer til fast lavpris, brugsen har også en bagerafdeling hvor der hele dagen kan købes friskbagt brød og kager, der er ind- og udlevering af pakker, faktisk en af byens største målt på antal pakker og så giver det arbejde til 22 medarbejdere. Dagli’Brugsen Raklev har bl.a. et samarbejde med Jobcenter Kalundborg hvor borgere som har det svært i livet, får en chance for at komme ud på arbejdsmarkedet.

”Vi håber, at lokalbefolkningen i Raklevområdet støtter op lokalt, vi vil nemlig meget gerne værre større,” slutter Jan Thylkjær.

Del