Broderlaug doner gavekort til ukrainske flygtninge

De ukrainske familier var meget taknemmelige for donationen, som straks blev omsat til varer i Meny Kalundborg.

Broderlaug doner gavekort til ukrainske flygtninge Jens Hougaard fra Sejerø, som lørdag hjalp flygtningene med det rent praktiske i Kalundborg, takkede på flygtninges vegne Jan Vestergaard fra Kalundborg Broderlaug. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Broderlaug har lørdag doneret 10 gavekort på hver 500 kr. til ukrainske flygtninge.

En gruppe ukrainske flygtninge, en del af dem fra Sejerø, var lørdag formiddag mødt op hos Meny Kalundborg på Nørre Allé for at få udleveret et gavekort på 500 kr. doneret af Kalundborg Broderlaug.

”Vi vil gerne hjælpe de ukrainske flygtninge som er her i Kalundborg Kommune, og derfor er Kalundborg Broderlaug blevet enige om at vi i dag uddeler 10 gavekort på hver 500 kr. som kan bruges her i Meny og så uddeler vi 10 gavekort igen til efteråret,” fortæller Jan Vestergaard fra Kalundborg Broderlaug.

De ukrainske familier var meget taknemmelige for donationen, som straks blev omsat til varer i Meny Kalundborg.

Købmand Peter Egebæk bød på kaffe og brød til både de ukrainske flygtninge og Kalundborg Broderlaug.

På Sejerø har de været godt fremme i skoene da der skulle komme ukrainske flygtninge til Danmark og har på nuværende tidspunkt otte ukrainere på øen og der er fem mere på vej.

”Den første har fået job i Brugsen og vi håber de næste får job på plejehjemmet inden ret længe, samtidig har vi en polsk pige som virker som tolk og en pensionist som har undervisk flygtninge i dansk, hun har dansklektioner for de voksne, og børnene er kommet i skole” fortæller Jens Hougaard fra Sejerø, som lørdag hjalp flygtningene med det rent praktiske i Kalundborg.

Del