Brandvæsenet rykkede ud 237 gange i 2021

En voldsom brand på Tømmerup Friskole og et syrefund på genbrugspladsen fylder bl.a. i statistikken.

Brandvæsenet rykkede ud 237 gange i 2021 En af de større indsatser brandfolkene blev kaldt til i 2021 var brand i FDF-hytten i Ubby i september måned. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborgstationen under Vestsjællands Brandvæsen har i 2021 haft samme antal udrykninger som året før. En voldsom brand på Tømmerup Friskole og et syrefund på genbrugspladsen fylder bl.a. i statistikken.

Hvert år gør Vestsjællands Brandvæsen status over året som er gået, en opgave som er tildelt stationslederen, og som bliver læst op til nytårsparolen i januar, men i år er selve nytårsparolen aflyst grundet corona, men derfor har stationsleder Per Hasselbalch alligevel lavet en nytårstale.

Her kan man læse, at stationen i Kalundborg i 2021 rykkede ud 237 gange, det er samme niveau som året før.

Nogle af de udrykninger som har fået en særlig omtale i talen, er bl.a. den voldsomme brand på Tømmerup Friskole en tidlig morgen i april måned, hvor pedellens garageanlæg og værksted brændte ned til grunden.

Branden var voldsom og hele værkstedet var overtændt da brandfolkene kom frem til skolen og intet stod til at redde.

Brandfolkene blev også kaldt til en større brand i FDF-hytten i Ubby i september måned hvor store dele af huset brændte med store skader til følge.

Blandt de mere specielle udrykninger som brandfolkene kørte til, var til genbrugspladsen i Kalundborg hvor medarbejderne havde fundet en flaske med et sprængfarligt kemikalie/syre.

Foruden brandvæsenet var også politiet og forsvarets sprængningseksperter tilkaldt. Flasken med syren blev kørt til en mark ved Lerchenborg og sprunget i luften.

Brandfolkene kørte også til en række færdselsuheld med frigørelsesudstyr og der var også flere udrykninger til drukneulykker, bl.a. blev to mænd reddet af en redningshelikopter ved Asnæs i oktober måned. De to mænd var taget på strandjagt da deres lille jolle kæntrede. Stationen i Kalundborg assisterede på havet med at redde udstyr og jolle.

I nytårstalen kunne Per Hasselbalch også berette, at det nu går den rigtige vej for Vestsjællands Brandvæsen efter nogle år med rod i økonomien.

Stor erfaring

I 2021 blev der ansat fire nye deltidsbrandfolk på stationen i Kalundborg, som nu har 22 brandfolk og 3 indsatsledere, mange med meget erfaring, næsten halvdelen af mandskabet har mere end 25 års erfaring.

Del