Brandmænd løber Royal Run i fuldt brandmandsudstyr

De seje brandmænd er vandt til meget varme når de trænger ind i brændende bygninger, så håber de på en overskyet dag når de skal løbe Royal Run, det skal nok blive varmt under alle omstændigheder.

Brandmænd løber Royal Run i fuldt brandmandsudstyr
Thomas Holm, Daniella Schumacher og Emil Cebula, alle tre brandmænd hos Vestsjællands Brandvæsen i Kalundborg, deltager i Royal Run i fuld brandmandsudstyr. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tre friske brandmænd fra Vestsjællands Brandvæsen i Kalundborg har tilmeldt sig Royal Run og løber i fuldt brandmandsudstyr, der har en samlet vægt på lige godt 20 kg.

Når Royal Run afvikles i Kalundborg 2. pinsedag håber de fleste på solskin og masser af varme, det gælder dog ikke for de tre brandmænd, Daniella Schumacher, Thomas Holm og Emil Cebula. De har nemlig valgt at stille op i fuldt brandmandsudstyr, dvs. med både den varme branddragt, røgdykkerapparat og hjelm. Samlet vægt er lige godt 20 kg.

Så selv om de seje brandmænd er vant til meget varme når de trænger ind i brændende bygninger, så håber de på en overskyet dag, når de skal løbe Royal Run, det skal nok blive varmt under alle omstændigheder.

Normalt har brandmændene store støvler på når de rykker ud til brand og redningsopgaver, men til Royal Run har de tre deltagere dog valgt at løbe i almindelige løbesko af hensyn til fødderne.

Ideen med at deltage i Royal Run i fuldt brandmandsudstyr kom efter en henkastet bemærkning fra stationsleder Per Hasselbalch, om ikke der var nogen som havde tænkt sig at deltage i fuld udrustning og den opfordring har Daniella, Thomas og Emil altså taget op og er nu gået i skarp træning.

”Det er jo ikke mere hårdt end så meget røgdykning, det kan jo være meget varmt og belastende, så det er bare at tage det stille og roligt,” fortæller Thomas Holm, som sammen med Emil Cebula deltager på 10 km. ruten mens Daniella Schumacher løber fem kilometer, hun skal lige passe sit arbejde først.

”Det var lidt en overvejelse hvilken rute vi skulle løbe, men vi vil ikke komme i mål og så tænkte, vi kunne godt have løbet længere, så hellere komme i mål på 10 km og tænke vi nok skulle have taget 5 km,” siger de to Thomas Holm og Emil Cubula fortsætter, ”Da jeg så ruten blive offentliggjort så fortrød jeg lidt, det er jo op ad bakke det meste af det.”

Branddragten som de tre brandmænd løber i er en model i fire lag designet til at beskytte brandmanden mod varme og røgdykkerapparatet som brandmændene har på ryggen når de trænger ind i brændende bygninger, har i alt 1800 liter luft i flasken under 300 bars tryk.

Del