Brand spredte sig til boliger

Desværre spredte ilden sig til boligerne nær ved skuret også.

Brand spredte sig til boliger Brand i Svebølle torsdag aften. Foto: Jokum Tord Larsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vestsjællands Brandvæsen blev sent torsdag aften kaldt ud til brand i skur nær boliger på Berberisvej i Svebølle. Desværre spredte ilden sig også til yderste dele af tagkonstruktionen på de nærmeste beliggende boliger, og beboerne måtte evakueres.

Brandvæsenets indsatsleder Jan Clausen fortæller, at opstod brand i et skur, der ligger ca. halvanden meter fra den bolig, der ligger tættest ved. Branden spredte sig imidlertid til den pågældende bolig, og efterfølgende til boligen ved siden af. Vestsjællands Brandvæsen fik dog branden under kontrol, så den ikke bredte sig yderligere. Kortvarigt var beboerne evakueret, men kunne kort før kl. ca. 23.30 vende retur på nær en enkelt, der måtte genhuses.

”Det er de to boliger i midten af klyngen af rækkehuse, det drejer sig om. Branden har først spredt sig fra skuret til den bolig, der ligger tættest på, og derefter også til den ved siden af,” fortæller Jan Clausen.

Kvinde kørt på hospital

En kvinde med KOL er blevet kørt til hospitalet. Hun var en af dem, der blev evakueret fra boligerne længere oppe, og blev dermed dårlig pga. røgen.

”Der er ikke nogen personskade ved branden, men en KOL patient måtte en tur på sygehuset. Hun var en af dem, der blev evakueret, og blev i den forbindelse besværet i vejrtrækningen. Hjemmeplejen tog over, og fik hende sendt på sygehuset. Derudover var vi nødsaget til at genhuse beboeren i den bolig, hvor branden fra skuret havde spredt sig til,” fortæller Jan Clausen.

Jan Clausen fortæller ydermere, at boligen tæt ved skuret ikke bliver beboelig i de næste måneder. Ligeledes gælder det muligvis for boligen ved siden af. Taget mangler delvist, da branden havde spredt sig til tagkonstruktionen. Men udover bryggers i den ene bolig, er der ingen brandspredning til inventaret i huset.

Brandvæsenet ved endnu ikke, hvorfor branden opstod i skuret, men det vil de tekniske undersøgelser vise.

Del