Brand i cigaretpakke i elskab kunne have fået fatale følger

Havde branden udviklet sig i skabet der er lavet af træ, kunne det have haft fatale følger.

Brand i cigaretpakke i elskab kunne have fået fatale følger
Brand i en cigaretpakke i et elskab nederst i opgangen kunne have fået fatale følger. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tidligt fredag morgen blev brandvæsenet tilkaldt til Kordilgade hvor der lugtede af røg i en opgang. Brand i en cigaretpakke i et elskab kunne have fået fatale følger.

Tidlig fredag morgen kl. 06.10, blev politi og brandvæsen kaldt til brand på adressen Kordilgade 30 i Kalundborg hvor en beboer kunne lugte en kraftig lugt af røg i opgangen.

Brandfolkene fik hurtigt lokaliseret branden til et elskab nederst i opgangen, hvor der havde været ild i en cigaretpakke, men ilden var gået ud af sig selv.

Som brandvæsenets indsatsleder udtrykker det, så går der jo ikke ild i en cigaretpakke af sig selv, men om branden er påsat bevidst, eller der er tale om et uheld vides ikke, men havde branden udviklet sig i skabet der er lavet af træ, kunne det have haft fatale følger. Hele trappen i den gamle ejendom er lavet i træ og en brand nederst i en opgang vil virke som en skorsten og branden vil udvikle dig hurtigt uden mulighed for beboerne at komme ud af deres lejligheder.

Flere af beboerne fortæller, at opgangen jævnligt bruges af unge mennesker som opholdssted hvor de sidder om natten og ryger og drikker. Beboerne vil nu kontakte udlejer og bede om, at opgangen er aflåst om natten.

Del