Børns Voksenvenner kommer til Kalundborg

Børns Voksenvenner kommer til Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Foreningen Børns Voksenvenner har eksisteret i mere end 30 år, og har foreninger over hele landet, hvor en masse frivillige arbejder. De kommer nu til Kalundborg.

”Vi arbejder for, at give børn med et spinkelt netværk, en voksen, som de kan spejle sig selv i. Hidtil har vi hjulpet i Kalundborg området, fra foreningen i Slagelse og et team fra Holbæk. Det er vores mål, at ingen børn skal føle sige alene eller udeladt. Derfor udvider vi vores aktiviteter i Kalundborg Kommune. Det er et håb, at vi kan få lige så stor opbakning, som vi får i andre byer i Danmark,” fortæller Allan Nicolaisen, Børns Voksenvenner Slagelse og Omegn, og fortsætter:

”Nogle børn, der bor alene med den ene forældre, mangler en ekstra voksen, der vil bruge nogle timer sammen med dem, 2-4 gange om måneden. Vi modtager mange ansøgninger fra mødre til drenge, der ikke har en mand i deres liv, som mangler en, de kan spejle sig i. Vi hjælper familierne med at finde, frivillige voksenvenner, der vil gøre en forskel for et fremmed barn.” 

Fra erfaring ved man, hos Børns Voksenvenner, at arbejdet fungerer bedst med lokal tilstedeværelse, derfor er det også vigtigt for børn i Kalundborg, at der også er lokale frivillige engageret. Hos foreningen arbejdes der allerede på, at finde egnede frivllige personer, der vil deltage i arbejdet. 

”I første omgang starter vi et Matcher Team, med tilknytning til foreningen i Slagelse. Matcherne laver det vigtigste arbejde i foreningen, det er personer, der har gennemgået vores uddannelse, som sammensætter venskaber, ud fra ansøgninger og personlige møder. Planen er også, at oprette lokale PR og aktivitets teams, der kan sørge for synlighed i Kalundborg. Hensigten er på sigt, at starte en selvstændig foreningen i Kalundborg. 

Læs mere om foreningen på www.voksenven.dk eller på Facebook.com/børnsvoksenvennerkalundborg. 

Del