Børns Vilkår sætter fokus på børn og unges trivsel

Børns Vilkår vil frem mod Kommunalvalget 2021 sætte fokus på dem, der ikke kan stemme til kommunalvalget - børnene.

Børns Vilkår sætter fokus på børn og unges trivsel Den 4. november kommer Børnenes Valgbus til Torvet i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Børns Vilkår vil frem mod Kommunalvalget 2021 sætte fokus på dem, der ikke kan stemme til kommunalvalget - børnene.

Den 4. november kommer Børnenes Valgbus til Torvet i Kalundborg, for at invitere borgere og kommunalvalgskandidater til en dialog om det gode børneliv. Ifølge Børns Vilkår er der meget, at tage fat på for den kommende kommunalbestyrelse: Både hvad angår normeringer i dagtilbuddene og elevfravær i folkeskolerne, hvor Kalundborg klarer sig dårligere end mange andre kommuner.

Ifølge tal fra Børns Vilkår skal en voksen i kommunens børnehaver i gennemsnit tage sig af 6,3 børn. Kalundborg er dermed et stykke fra at opfylde de krav til minimumsnormeringerne om seks børn pr. voksen, som skal være med til at sikre, at personalet i dagtilbuddene har tid og mulighed for at møde børnenes behov fx, når de har brug for hjælp til at forstå og regulere deres følelser, eller blive en del af andre børns leg, skriver Børns Vilkår i en pressemeddelelse.

Skolefravær er ligeledes et problem i Kalundborg. Ifølge Børns Vilkår havde 15 pct. af eleverne et fravær på 10 pct. eller mere sidste skoleår. På kort sigt kan fraværet påvirke elevernes sociale og faglige udvikling, men fraværet kan også trække dybe spor langt ind i voksenlivet og få negativ betydning for børnenes fremtidige trivsel, uddannelse og arbejdsliv.

”Det er kommunalpolitikerne, der kan sikre de nødvendige rammer for, at skolefraværet bliver bragt ned, og at de dagtilbud, vi tilbyder vores mindste børn, er af høj kvalitet. Det skal vælgerne vide inden kommunalvalget den 16. november. Med deres kryds kan de være med til at give børnene en stemme,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Den 4. november holder Børnenes Valgbus på Torvet i Kalundborg fra kl. 13 – 15

Fakta om Børnenes Valgbus

Børnenes valgbus besøger frem mod kommunalvalget seks udvalgte kommuner, som står med nogle af de udfordringer på børneområdet, som mange af landet kommuner oplever.

Børnenes Valgbus stopper i: Høje-Taastrup, Kalundborg, Billund, Holstebro, Skanderborg og Hjørring. Valgbussen sætter kommunalvalgspolitikerne i stævne, og medbringer politiske anbefalinger til et godt børneliv. Valgbussen taler også med borgerne om, hvordan de kan være med til at give børnene en stemme ved kommunalvalget den 16. november. Valgbussen er bemandet med frivillige fra BørneTelefonen, som hver dag taler med børn om deres tanker og udfordringer.

Del