Børn skal have hjælp, når de har brug for det

Sidste år havde de frivillige rådgivere på BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT over 63.000 samtaler med børn og unge – det højeste antal nogensinde. 

Børn skal have hjælp, når de har brug for det
Søndag den 17. marts afholder børneorganisationen Børns Vilkår Landsindsamling. De indsamlede midler skal være med til at sikre, at de børn og unge, der kontakter Børns Vilkårs rådgivningslinjer BørneTelefonen og HØRT, kan få hjælp, når de har brug for det. Foto: Børns Vilkår.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Søndag den 17. marts afholder børneorganisationen Børns Vilkår Landsindsamling, og lokale indsamlere stemme dørklokker i Kalundborg Kommune for at samle ind til udsatte børn og unge.

Sidste år havde de frivillige rådgivere på BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT over 63.000 samtaler med børn og unge – det højeste antal nogensinde. Samtalerne handlede bl.a. om psykisk mistrivsel, omsorgssvigt, misbrug, selvskade, selvmordstanker og ensomhed.

De indsamlede midler skal være med til at sikre, at de børn og unge, der kontakter Børns Vilkårs rådgivningslinjer BørneTelefonen og HØRT, kan få hjælp, når de har brug for det.

”Børn og unge skal kunne komme igennem til BørneTelefonen og vores ungerådgivning HØRT, når de har brug for det – uanset tidspunkt på døgnet. Vi kæmper for at svare på flest mulige henvendelser, særligt om aftenen og om natten, hvor børn og unge ofte kontakter os for at tale om selvmordstanker, ensomhed og angst. De mange indsamlere, der går på gaden til Børns Vilkårs Landsindsamling den 17. marts, er med til at sikre, at vores frivillige rådgivere kan hjælpe flest mulige børn og unge,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Fakta:

  • De indsamlede midler går til at drive og udvikle BørneTelefonen og HØRT.
  • BørneTelefonen (tlf. 116 111) og HØRT (hørt.dk) har åbent alle dage, døgnet rundt.
  • I 2023 havde BørneTelefonen og HØRT over 63.000 samtaler med børn og unge, hvilket er det højeste antal nogensinde.
  • Det er også muligt at oprette en digital indsamling https://indsamling.bornsvilkar.dk/kampagner/landsindsamling-2024

Del