Børn kan få sat hår med Carmen Curlers

Kalundborg Museum har allieret sig med studerende fra frisørskolen i Næstved, som hjælper børn og deres medfølgende voksne med at sætte hår med Carmen Curlers

Børn kan få sat hår med Carmen Curlers
Børn mellem 6 og 12 år har mulighed for at få sat hår med Carmen Curlers i den midlertidige hårsalon på museet i hele efterårsferien. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I efterårsferien sætter Kalundborg Museum fokus på krøller – og giver alle børn mellem 6 og 12 år mulighed for at få sat hår med Carmen Curlers i den midlertidige hårsalon på museet.

Kalundborg Museum åbnede lørdag for den store Carmen Curlers udstilling som stort set fylder hele museet.

Både lørdag og søndag er gæster strømmet til for at opleve historien om den elektriske papillot, men man kan også få hjælp til at sætte hår med Carmen Curlers - eller selv prøve at lave en papirparyk på Kalundborg Museum i efterårsferien, der løber fra den 15. – 22. oktober. Museet har nemlig lavet egen hårsalon.

Kalundborg Museum har allieret sig med studerende fra frisørskolen i Næstved, som hjælper børn og deres medfølgende voksne med at sætte hår med Carmen Curlers på børnene.

Søndag var det frisøreleverne Lea Willemoes Frisdahl og Maiken Falster-Hansen som havde vagten i hårsalonen.

”Det er meget sjovt at få lov til at arbejde med Carmen Curlers, noget som har været en gang, det er jo ikke noget vi lærer på skolen mere, i dag bruger man jo et krøllejern eller et glattejern,” fortæller Lea Willemoes Frisdahl, mens hun ruller de elektriske Carmen Curlers i håret på Maiken Falster-Hansen, mens de venter på dagens første besøg.

Carmen Curlers er en elektrisk udgave af de traditionelle papillotter. De bliver sat ned i et varmeapparat, der samtidig fungerer som opbevaringsboks. Med varme curlere behøver man ikke at gøre håret vådt først, og de skal kun sidde i nogle få minutter, før der er fine krøller til at lave en ny frisure.

I TV-serien om Carmen Curlers gik der ild i håret på modellerne som skulle prøve opfindelsen, sådan går det ikke i hårsalonen på museet, lover Kalundborg Museum, men kan trygt overlade sit hår til frisøreleverne.

Når der er prøvet kræfter med de populære Carmen Curlers, er der også mulighed for at lave parykker af papir og karton. Dagen kan eventuelt afsluttes med en selfie i Carmen Curlers udstillingens frisørsalon.

Workshoppen er åben mellem kl. 10.30 – 15 for børn i alderen 6 – 12 år ifølge med en voksen. Man skal medbringe egen kam/børste.

Hvis man vil være sikker på en plads, kan man købe billet på forhånd  via https://bit.ly/carmencurleshårsalon 

Eventuelle resterende billetter kan købes i døren.

Del