Borgmestre gav status på erhvervslivet i Nordvestsjælland

I panelet var der enighed, at hvis man ønsker at vækste og udvikle en kommune i Region Sjælland, så er man nødt til at kigge ud over sine egne kommunegrænser og samarbejde på tværs.

Borgmestre gav status på erhvervslivet i Nordvestsjælland
Arrangementet var skabt gennem samarbejde med Odsherred Erhvervsforum, Holbæk Erhvervsforum og Kalundborgegnens Erhvervsråd. Privatfoto

Af Jens Nielsen

I dag fredag var 120 repræsentanter fra det Nordvestsjællandske-erhvervsliv samlet hos NKT i Asnæs, for at høre borgmestrene fra Holbæk, Kalundborg og Odsherred give en status på den seneste tids udvikling, samt for at netværke på tværs af kommunegrænserne.

Arrangementet var skabt gennem samarbejde med Odsherred Erhvervsforum, Holbæk Erhvervsforum og Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Generelt var de tre borgmestre, Martin Damm, Kalundborg, Christina Krzyrosiak Hansen, Holbæk og Karina Vincentz, Odsherred, enige om at der var grund til optimisme. Erhvervslivet vækster og efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft, blev mødets hovedtema. Lokale uddannelsesmuligheder og bosættelse fyldte hos alle.

Borgmestrene var glade for at så mange nye uddannelsesmuligheder er kommet til egnen, og så det ikke som en intern konkurrence, men som en positiv udvikling for hele området. Uddannelse menes at være vigtig både for at holde på de unge mennesker, men også for at kunne opkvalificere borger og gøre området mere attraktivt for tilflyttere.

Bosætning blev også bragt op af alle borgmestre. Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, fortalte af efterspørgslen på boliger var steget i sådan en grad, at man nu skulle til at bygge en helt ny by.

Karina Vincentz fra Odsherred fortalte i den forbindelse, at kommunen har måtte prioritere ekstra ressourcer på sagsbehandling af byggesager, for at kunne følge med den stigende efterspørgsel.  

Samme fortælling kom fra Martin Damm, der meddelte alle lejeboliger stor set var udlejet.

Borgmestrene fra både Holbæk og Odsherred mente af en del af forklaring på udviklingen i bosættelsesområdet, var at man havde arbejdet målrette med kultur og turisme. Hvilket også havde den positive effekt, at det gjorde kommunerne mere attraktive for tilflyttere.

I panelet var der enighed, at hvis man ønsker at vækste og udvikle en kommune i Region Sjælland, så er man nødt til at kigge ud over sine egne kommunegrænser og samarbejde på tværs.

Del