Boligselskabet Alliken og beboerdemokratiske processer

Boligselskabet Alliken og beboerdemokratiske processer

Åbent læserbrev til Boligselskabet Alliken (nu del af MNV Bolig) og tilsynsansvarlige i Kalundborg Kommunes administration for de almene boligselskaber

Brugerinddragelse og beboerdemokratiske processer – op i min bare r..

Hvad i al verden sker der med helhedsplanen for Østbyen Kalundborg, er der gået helt flyverskjul i den ?

Som lejer i én af ovennævnte lejemål, er det bemærkelsesværdigt med den totale manglende informering af berørte lejer, man får den tanke, at trods de spæde tiltag på planen tilbage i 2011 (og måske endnu længere tilbage) er tiden gået i bedste politikerstil med grønthøstning af administrative omkostninger, vederlag, kaffe komsammen ect.

Hvad sker der? Hvad blev der af (citat fra vindendes arkitekt Kullegaards hjemmeside): ”Projektet har fokus på brugerinddragelse og beboerdemokratiske processer og beboerne informeres og involveres jævnligt på fysiske møder og via omdelte flyers. Det er med til at give ejerskab og værdi for den enkelte beboer”, den tilgivelse skal I dog have, én information på tre år er også jævnligt...

Nu må I sgu da for f.... da kunne melde ud til lejerne hvilke løsningerne der konkret bliver i de forskellige lejemåls typer, jo jeg ved godt, at et skib sad på tværs i kanalen, men det er sgu kommet ud igen, og ja der har været- og er forsat Corona, men verden er ikke gået i står, og da slet ikke på det planlægende niveau.

Skal lejerne stadigvæk ikke have varmeinstallation i køkken, gang og badeværelse ?

Har I fundet en løsning, sådan at lejerne ikke alligevel skal have radiator bag køkkenskabe og vask ?

Skal der stadigvæk for genboerne fornøjelse være udstillingsvinduer af lejerne fra gulv til loft i stuerne i lejemålene ?

Hvornår sker der noget eller var det bare fine ”politiker” ord for at få del i den største mulige bid af planens 56 millioner ?

Har I fundet en ny skuffe at sylte helhedsplanen i – læst fusionering til MNV Bolig?

Man kunne svare til ovenstående, at ting tager tid, men dette ændrer ikke på den tilsidesatte beboer inddragelse, manglende informering og alt det andet der stod af fine ord..

Man kunne sige til ovenstående, at ting tager tid, mon man så ikke skulle stoppe med ikke at genudleje fraflyttet lejemål, altså stoppe med at reserverer dem til genhusning i relation til helhedsplanen, hvis man er så langt fra de konkrete løsninger for lejemålene, at man ikke er i stand til at informere om noget som helst...

Ole Pedersen, Nørre Allé 71, 3. sal TH 4400 Kalundborg

Del