Boligpriserne stiger og salgstiderne falder

Start med at få din bolig vurderet, gerne af flere mæglere, opfordrer lokal ejendomsmægler.

Boligpriserne stiger og salgstiderne falder

Boligmarkedets nøgletal fortsætter deres positive udvikling, viser nye tal. Det er gode nyheder for potentielle boligsælgere, lyder det fra lokal ejendomsmægler.

Tager man et kig på de nyeste boligmarkedsstatistikker, og er man på boligmarkedet for at sælge sin bolig, er det noget nær den perfekte storm lige nu. I april måned steg boligpriserne mere, end de har gjort tidligere i 2024, og samtidig faldt salgstiderne for første gang i år, viser Boligsidens nyeste tal.

Ifølge indehaver af Estate Kalundborg, Thomas Ziegler Linnemann Jensen, har de varme temperaturer også ramt det danske boligmarked. Og Kalundborg er heller ingen undtagelse, hvor fremgangen også mærkes lokalt.

”Dansk økonomi er bomstærk, renten er stabil og ventes at falde, ledigheden er historisk lav, og endelig er alt bøvlet med de nye vurderinger ved at være glemt. Med andre ord er tiden blevet moden til at skifte bolig for mange danskere, og det kan vi tydeligt mærke i vores forretning,” siger Thomas Ziegler Linnemann Jensen.

Selvom boligudbuddet også er stigende, svømmer boligmarkedet ifølge Thomas Ziegler Linnemann Jensen ikke ligefrem over med boliger til salg.

”Jeg tror, mange har tøvet med at sætte til salg, indtil de vurderede, at der var kommet ro på igen. Og det er der nu, er den gængse opfattelse. Går man med tanker om at skifte bolig, er det derfor ikke et dumt tidspunkt nu,” siger Thomas Ziegler Linnemann Jensen.

Det tager typisk tid fra ideen om at flytte melder sig, til drømmene realiseres, og derfor er det godt at forberede sit boligsalg grundigt og i god tid, vurderer han.

”Start med at få din bolig vurderet, gerne af flere mæglere. Udnyt at boligmarkedet er ved at komme op i gear, at vejret er godt, at dagene bliver længere. I forsommeren viser de fleste boliger fra sin bedste side, og den fordel har man i den grad, hvis man sætter sin bolig på markedet nu, siger Thomas Ziegler Linnemann Jensen.

Del