Boliger i midtbyen er en mangelvare

De fem ejendomsmæglere i Kalundborg, Kim Nielsen fra Home (tv), Steen Huusom fra Nybolig, Tom Parsner fra Danbolig, Steffen Sørensen fra Real Mæglerne og Jesper Olsen fra EDC, er alle enige om, at der mangler boliger i midtbyen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fem ejendomsmæglere i Kalundborg har nøje fulgt debatten omkring boligbyggeri i Klosterparken i Kalundborg, og vil gerne forsøge at give deres besyv med, hvad angår behovet for boligbyggeri i Kalundborg bymidte. 

En gruppe på fem ejendomsmæglere, bestående af Jesper Olsen, EDC, Tom Parsner, Danbolig, Steffen Sørensen, Real Mæglerne, Kim Nielsen, Home og Steen Huusom, Nybolig, har valgt at stå frem og kommentere på debatten omkring boligbyggeri i Klosterparken i Kalundborg, da de oplever, at der er stor mangel på boliger i bymidten, hvilket de mener, er yderst vigtigt, at få med i debatten.

Hvorvidt et byggeri skal placeres i Klosterparken eller andre steder med tilsvarende beliggenhed, vil de fem ejendomsmæglere ikke tage stilling til. Men de vil gerne bidrage til debatten med deres oplevelser af efterspørgslen - og den er stor. De er ærgerlige over, at debatten er præget af negativitet, og vil derfor gerne gøre borgere opmærksomme på, at netop boliger i bymidten er en mangelvare.

”Debatten om byggeri i Klosterparken er præget af negative holdninger. Bl.a. har det fremgået af indlæg i debatten, at personer, som ønsker at bosætte sig i Kalundborg, blot kan gøre det længere fra byen. Men det er ikke, hvad vi oplever, at de mange mennesker, vi har kontakt til, ønsker,” fortæller Steen Huusom fra Nybolig, og bliver suppleret af Tom Parsner fra Danbolig: ”Man kan ikke flytte alt uden for byen. Der skal også være liv i byen, Kommer der flere centralt beliggende lejligheder, vil det yderligere betyde mere liv i bymidten samt, at der bliver flere boliger i og omkring Kalundborg til unge, familier og tilflyttere, siger Tom Parsner.

”At de bliver længere i deres huse er jo netop problematisk, da det netop er det samlede flow, det hele handler om,” siger Steffen Sørensen fra Real Mæglerne.

Kalundborg er i søgelyset

Ejendomsmæglerne fortæller i den sammenhæng, at Kalundborg pt. er i søgelyset for mange potentielle tilflyttere, hvilket de ydermere mener, vil gavne byens virksomheder samt byens butiksliv.

I vores daglige virke, er vi ofte i kontakt med både yngre og ældre, der ønsker at sælge deres villa for at flytte tættere på byen. Årsagen kan være mange, herunder akutte helbredsproblemer, eller et ønske om at disponere rettidigt, før alderen sætter spor i helbred og energi,” siger Steen Huusom.

”Problemet er bare, at der ikke findes ret mange boliger, som opfylder de ønsker til en ny bolig, som mange har, og det er jo et problem,” supplerer Jesper Olsen fra EDC.

Ejendomsmæglerne fortæller, at rigtig mange ældre har et ønske om at bo i Munkesøparken, da beliggenheden er central og adgangsforholdene er ældreegnede. Men de fortæller også, at det kræver, at man har været skrevet op i over 20 år, før det er realistisk at opnå en bolig der.

”Der er et markant behov for centralt beliggende boliger i Kalundborg, det mærker vi hver dag,” siger Kim Nielsen fra Home, og bliver suppleret af Steffen Sørensen: ”Hvor de centrale boliger præcis skal ligge, vil vi ikke blande os i, men et byggeri som henvender sig til både ældre, unge og familier, vil blive et plus for byen.”

Kim Nielsen fortsætter: ”Folk opgiver simpelthen at sælge deres huse, fordi de ikke ved, hvor de så skal flytte hen, der er ikke nok centrale boliger, og mange vil altså ind til byen for at bo især i takt med, at de bliver lidt ældre.”

De fem ejendomsmæglere understreger, at de ingen intention har om, at blande sig i, hvor der skal bygges centrale boliger i Kalundborg, men de påpeger også, at Klosterparken opfylder alle kravene.

”Vi vil, som sagt, ikke blande os i, hvor de centrale boliger skal ligge, men der er nu engang de muligheder, der er. Den forslåede beliggende i Klosterparken er optimal, fordi den opfylder kravene, men måske der er andre gode løsninger. Uanset, er der brug for centrale boliger i midtbyen, og vi vil gerne vise, at der også er positive meldinger på projektet. Placeringen har kæmpe potentiale, og de boliger er en mangelvare lige nu i Kalundborg.”

 

Del