Boliger bliver solgt hurtigere

Nyt tal viser, at udviklingen omsider er vendt, hvad angår salgstider på boliger.

Boliger bliver solgt hurtigere
Det ser derfor lovende ud for højere aktivitet på boligmarkedet i de kommende måneder fortæller Thomas Ziegler Linnemann Jensen fra Estate i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-klaundborg.dk

Efter måneder med stigende salgstider på boliger, er udviklingen omsider vendt, viser nye tal. Det ser derfor lovende ud for højere aktivitet på boligmarkedet i de kommende måneder. Det skriver Estate Kalundborg i en pressemeddelelse.

Mens salgstiderne på bolig er steget siden sommeren 2023, viser de nyeste tal fra Boligsiden, at de nu flader ud. Marts 2024 byder således ikke på stigende salgstider, og i Kalundborg er de tilmed faldet fra 126 dage til 121 dage på villaer.

Tempo på boligmarkedet

Ifølge indehaver af Estate Kalundborg, Thomas Ziegler Linnemann Jensen er det et tydeligt forårstegn, at der igen begynder at komme mere tempo på boligmarkedet.

”Som boligsælger interesserer man sig i særlig grad for udviklingen af både salgspriser og salgstider, og nu er vi heldigvis kommet i den positive situation, at salgstiderne er stoppet med at stige. Samtidig ser vi også, at salgspriserne på parcelhuse er begyndt at stige igen,” siger Thomas Ziegler Linnemann Jensen.

Han vurderer, at boligmarkedet er ved at komme op i gear igen efter en lang periode med inflation, renteforhøjelser og usikkerhed om de nye ejendomsvurderinger. ”

”Det er klart, at mange lige vil se tiden an i forhold til at købe og sælge i en periode, hvor der er sker mange ting, der potentielt kan påvirke boligmarkedet. Men det virker, som om både købere og sælgere er klar igen,” siger Thomas Ziegler Linnemann Jensen.

Flere boliger på markedet i de kommende måneder

Thomas Ziegler Linnemann Jensen forventer, at der vil komme flere boliger på markedet de næste par måneder, hvilket er tiltrængt efter en periode med et lavt boligudbud, fortæller han.

”Har du været på boligjagt de seneste måneder, har du sikkert opdaget, at udvalget ikke har været stort. Der mangler boliger på markedet til de mange købere, der har været i venteposition, så overvejer man at sælge sin bolig, er der ingen grund til at holde planerne tilbage længere,” slutter Thomas Ziegler Linnemann Jensen af med at sige.

Del