Bøde og frakendelse af knallertkørekortet

Mandag fik to unge mænd på knallerter bøder samt frataget sig kørekortet.

Bøde og frakendelse af knallertkørekortet
Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag fik to unge mænd på knallerter bøder samt frataget sig kørekortet.

Mandag eftermiddag på Kærby Enge i Kalundborg, blev en 15-årig ung mand stoppet på en ulovlig knallert, som var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Baghjulet var desuden nedslidt. Sagen kommer til at koste den unge mand en bøde og en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Omkring kl. 19.30 på Hovedgaden i Havdrup kørte en lille knallert igennem Hovedgaden mod syd i væsentlig højere fart end tilladt. Ved tankstationen i udkanten af byen stoppede knallerten, og det gjorde den færdselsbetjent, som havde set den hurtige kørsel også.

Knallertføreren, en 16-årig ung lokal mand, erkendte, at hans knallert ikke var lovlig, og at han godt kendte reglerne. Det var anden gang, at han kørte på en ulovlig knallert, han viste derfor godt, hvad klokken havde slået.

Knallerten blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket han accepterede. Derudover vil den 16-årige få en bøde og en ubetinget frakendelse af knallertkørekortet. De unges forældre bliver orienteret om sagerne. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport tirsdag.

Del