Blokade på Ny Vesthavn

Blokade på Ny Vesthavn Op mod 80 havnearbejdere har blokeret indkørslen til Ny Vesthavn i Kalundborg mandag morgen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tidlig mandag morgen blev porten til Ny Vesthavn i Kalundborg blokeret af havnearbejdere fra hele landet. Konflikten drejer sig om hvem der skal fastgøre containerne på de skibe som anløber til APM Terminals i Kalundborg.

Op mod 80 havnearbejdere fra havne i hele landet ankom tidlig mandag morgen til Ny Vesthavn i flere busser for at blokere indkørslen til Ny Vesthavn.

Det bevirkede at lastbiler med containere ikke kunne komme ind ad porten og de lastbiler som skulle ud måtte blive holdende inden for hegnet.

Blokaden drejer sig om, at havnearbejderne er utilfredse med at det er søfolk som fastgør containerne på containerskibene ved APM Terminals i Kalundborg, sådan er det ikke i andre havne, her er det havnearbejderne som står for det job.

”Problemet er, at Mærsk har lavet den her nye containerterminal i Kalundborg og de vil ikke spille efter de samme regler som resten af Danmark har, her lader de skibsarbejderne tage surringerne på containerne, og det er et havnearbejder job. Det er selvfølgelig for at beskytte skibsarbejderne, som i de fleste tilfælde er filippinere, men det primære er selvfølgelig at sikre vores egne job,” fortæller Tim Alberts der er havnearbejder i København og talsmand for gruppe af blokadevagter.

Han fortsætter,

”Mærsk er en stor spiller, så vi er bange for at den her løsning bliver implementeret andre steder også, for hvis Mærsk kan, så kan alle de andre også, og det er altså vores arbejde, det er derfor vi kæmper for vores job med den her aktion.”

Tim Alberts oplyser, at ved APM Terminals i Århus er det havnearbejderne der tager surringerne, derfor forstår han ikke at der er andre regler i Kalundborg.

Politiet var talstærkt til stede ved Ny Vesthavn, og har bedt havnearbejderne opløse blokaden senest kl. 11, ellers vil politiet skride ind.

Det kom dog ikke til at ske, kl. 11 dukkede politiet op, tog en kort snak med talsmanden for blokalden og kørte igen.

Hvor længe blokaden varer vises derfor ikke

Del