Bliv en del af Ung Scene
Leder af teatret Leiv Arne Kjøllmoen har et brændende ønske om at udvikle Odsherred Teater til også at rumme teater og scenekunst for unge, og den indsats har teatret netop taget hul på.

Af journalist Sonja Husted Rasmussen
Unge fra Kalundborg Kommune får mulighed for at møde scenekunsten. Odsherred Teater har fået støtte fra Statens Kunstfond til projektet.
Odsherred Teater, egnsteater for Kalundborg Kommune, sætter gang i en indsats for unge på scenekunstområdet i projektet Ung Scene.
Statens Kunstfond støtter projektet med 190.000 kr.
Leder af teatret Leiv Arne Kjøllmoen har et brændende ønske om at udvikle Odsherred Teater til også at rumme teater og scenekunst for unge, og den indsats har teatret netop taget hul på.
Først og fremmest er teatret i gang med at skabe kontakt med unge i Kalundborg Kommune, der har interesse for scenekunst, musik, dans eller cirkus, kort sagt alle former for scenekunst.
Målet er i første omgang at samle en gruppe af unge, der er interesserede i at deltage i den årlige festival for børne- og ungdomsteater, Aprilfestivalen, der i år finder sted i Syddjurs Kommune. På festivalen kommer deltagerne ind og ser nogle ungdomsforestillinger.
Ungdomsforestilling
På længere sigt kunne det pege frem imod at skabe en ungdomsforestilling baseret på, hvad de unge i Kalundborg Kommune kunne tænke sig at se på scenen. Det siger teatermedarbejder Helle Ankerstjerne, der for tiden etablerer kontakt med unge i ungdomsklubber, og hvor de ellers færdes, og orienterer dem om Ung Scene.
Teaterinteresserede unge kan deltage i to workshops, og de skal som optakt skrive en begrundelse for, hvorfor de godt kunne tænke sig at deltage, og den kigger Helle Ankerstjerne på. Også UngKalundborgs afdelingsleder Tahir Bakhiary kigger på de unges motivationer.
Efter deltagelsen i festivalen er det planen sammen at tage ud og se nogle forestillinger rundt om på Sjælland.
I projektet ligger også deltagelse i Aprilfestivalen 2024, enten med de samme deltagere som i år eller med nye.
Styrkelse af de unges trivsel
Om formålet med projektet siger teaterleder Leiv Arne Kjøllmoen, at det er at styrke de unges trivsel, og det er der behov for, ikke mindst i Kalundborg Kommune, mener teaterlederen.
På spørgsmålet om hvad teatret kan, og hvorfor det er godt for mennesker at gå i teater, svarer teaterlederen, også kaldet Leffe, at teatret er et samtalerum, et reflektionsrum hvor man kan reflektere over den verden, vi lever i. Teatret er et rum, hvor modsætninger kan mødes, hvor vi kan se ting på en anden måde, blive berørt og bearbejde de fælles udfordringer, vi har som mennesker.
Odsherred Teater opfører samtidsrelevante stykker. Musik er en vigtig ingrediens, og der er altid en snert af skæv humor, tangerende til den sorte af slagsen.