Blev udfordret – men vandt

Hele tre sejre til lokale mandskaber

Blev udfordret – men vandt Kenneth Madsen Og Mette Felthaus var hurtigst på syv af de otte hastighedsprøver (Foto Flemming Jensen)

Af Jens Nielsen

Årets anden afdeling af Dansk Super Rally – Anderup El Rally på Vestfyn – endte med to nye sejre for Glad Sport fra Kalundborg. Men selv om Kenneth Madsen/Mette Felthaus atter vandt generelt og Jacob Madsen/Line Nedergaard blev bedste mandskab i en tohjulstrukket rallybil, blev begge mandskaber udfordret. Det blev også til en klassesejr for lokale Claus Lanther-Mogens Gotlob.

Et kik på resultatlisten for Anderup El Rally – anden afdeling af Dansk Super Rally – kunne godt ligne en walkover for Glad Sports to mandskaber. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) var i deres Peugeot 208 T16 R5 hurtigst på syv af de otte hastighedsprøver og vandt løbet generelt, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) for anden gang i træk vandt Rally4-klassen for de tohjulstrukne biler.

Men rallyet på Vestfyn var markant anderledes end DM-premieren ved Slagelse.

Starten på rallyet var dog ikke den bedste for Jacob Madsen/Line Nedergaard.

”Vi fik en dårlig start på den første hastighedsprøve. Jeg var ikke helt klar oppe i hovedet, så det er lidt at arbejde med til næste gang,” indrømmer Jacob Madsen. ”Tiden var egentlig okay, men der var ikke så mange udfordringer i den prøve 1, og Line og jeg blev toere i klassen. Vi havde ikke rigtig følelsen af, at det var godt. Tiden var der jo, men jeg følte lidt, at jeg overkørte bilen.”Makkerparrets skuffelse i den tohjulstrukne Peugeot 208 Rally4 fik de dog siden gjort til skamme. ”Vi var meget bedre kørende på den næste hastighedsprøve, og derefter havde vi bare en god dag uden fejl,” siger Jacob Madsen.

Gennem hele dagen indtog Kenneth Madsen/Mette Felthaus førstepladsen, og da dagen var omme, stod deres Peugeot 208 T16 R5 noteret for hurtigste tid på syv af de otte hastighedsprøver.

”Det var skønt og bilen har bare kørt uden problemer,” siger Kenneth Madsen. ”Vi kørte i vores eget tempo og var foran de andre, lige med undtagelse af den næstsidste prøve.”

”Jeg lavede en fejl, hvor jeg ikke fik ramt sporet i et vinkelsving. Jeg kom ud i noget løst grus, og så røg vi ud på marken. Det var ikke dramatisk, men vi satte lige fem sekunder til. Den efterfølgende powerstage var til gengæld perfekt, og den vandt vi med to sekunder og scorede maksimumpoint. Det er perfekt.”

Mens Slagelse Rally bød på 112 km hastighedsprøver, var det 66 km hastighedsprøver deltagerne gennemførte ved Anderup El Rally.

Endnu en klassesejr

Det var ikke kun Glad Sport som havde succes på Fyn. Claus Lanther-Mogens Gotlob kørte deres hurtige Suzuki Swift 1600 Kit ind på en førsteplads i deres klasse. Helt samme resultat som til DM1 i Slagelse først i april.

Del