Blev som 8-årig bortført af sin far

En ungdomsforelskelse mellem en pige på Lolland, og en flygtning fra Iran, endte med en familieforøgelse, og senere et brud, som udviklede sig til en bitter strid.

Blev som 8-årig bortført af sin far
Kalundborg Biblioteker glæder sig til at byde velkommen til foredrag med forfatteren Shahin Aakjær.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Biblioteker glæder sig til at byde velkommen til foredrag med forfatteren Shahin Aakjær, onsdag den 15. marts. Shahin Aakjær blev bortført som barn – af sin egen far.

En ungdomsforelskelse mellem en pige på Lolland, og en flygtning fra Iran, endte med en familieforøgelse, og senere et brud, som udviklede sig til en bitter strid. Shahin Aakjær voksede op med sin mor på Vestsjælland, til den dag hvor hans egen far bortfører ham til Iran. Selv husker han sin bortførelse som ’en eventyrlig sommerferie’, og det er først da han kommer tilbage til Danmark, efter to år i Iran, at han for alvor mærker kulturforskellene.

Shahin Aakjær holder foredraget i anledning af udgivelsen af sin bog: ”Verdensbarn – Kan man bortføre sin egen søn?” Bogen bygger på minder, breve, artikler, aktindsigter og interviews med alle de involverede og beskriver, hvad der ledte op til bortførelsen, og oplevelsen af at bo i Iran som barn. Men særligt handler den om at finde sig til rette med to kulturer, og finde sin egen plads i verden.

Mange husker sagen

Shahin Aakjær er en del af Social- og Ældreministeriets statistik, der viser at knap 100 børn er blevet bortført til eller fra Danmark. Men hvordan ser man bort fra tallene, og finder ind til de valg, som ens forældre tog, da man blot var et barn? Det forsøger Shahin Aakjær at belyse, ved at fortælle både fra barn og forældres synsvinkel.

Shahin er, som nævnt, opvokset på Vestsjælland. Efter vi på biblioteket har fået Shahins Aakjærs bog ”Verdensbarn” har vi oplevet flere lånere komme og sige, at de kan huske sagen fra dengang. Af samme grund synes vi netop, at det kunne være interessant at få Shahin til Høng og holde foredraget, hvis der skulle være flere lokale borgere, der kender Shahin fra han var barn eller hans mor,” fortæller Malene S. Hansen, der er kulturformidler ved Kalundborg biblioteker.

Man kan deltage uanset, om man er medlem af Kalundborg Bibliotekers Biblioteksklub eller ej, men man kan også nå at melde sig nemt og gratis ind via: www.kalundborgbib.dk/klub Foredraget foregår på Høng Bibliotek onsdag den 15. marts kl. 19-21.

Del